30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'da domuz gribi şüphesi!

ERZİNCAN Devlet Hastanesi'ne gelen bir hastanın, hastane personeline `Domuz gribi olabilirim' demesi paniğe neden oldu. 21 yaşındaki A.G isimli bayan, muayene odasına alınırken, "4 Ekim'de Almanya'dan bir yakınım geldi.8 Ekim'den beri gribim" dedi.

Bunun üzerine hastane alarma geçirildi.Bugün saat 19.30 sıralarında, Erzincan Devlet Hastanesi'ne gelen 21 yaşındaki A.G isimli bayan , bir anda hastanede hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Acil servis doktoru tarafından muayene edilen A.G 'muayene sırasında Almanya'dan bir yakınım geldi. Ondan sonra rahatsızsızlaştım" dedi.

Bunun üzerine hastada `domuz grubu' şüphesi uyandı.Şüphenin söylentiye dönüşüp hastanede yayılması üzerine hastane boşaltıldı.Başta doktor ve hemşireler maske takarak önlüm aldı.Olayın büyümesi üzerine Erzincan Valiliği yazılı bir açıklama yaparak hastanın durumunun araştırıldığını belirtti.

Yazılı açıklamada, "16 Ekim Cuma günü akşamı saat 19.30 sıralarında, Devlet Hastanesi A Blok Acil Servisine 21 yaşında grip belirtisi ile bir hasta başvuruyor. Acilde görevli doktor hastayı değerlendiriyor. Hastanın hafif seyirli gribal enfeksiyon geçirdiğinin tespit ediyor. Bu esnada yapılan muayene ve tetkiklerde önemli bir bulguya rastlanılmıyor. Hasta, 4 Ekim tarihinde yurtdışından gelen bir yakını ile temas ettiğini ifade ediyor. Acil yetkilileri de yurtdışı teması olduğu için, Domuz gribinden (İnfluenza A) şüphelenerek kesin teşhisi koymak için hastadan alınan numuneleri Ankara Hıfzısıhha laboratuarına gönderdiler. Oradan gelecek sonuca göre durum neticelendirilecektir" denildi.
 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 10:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?