5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da Gaziler Günü kutlamaları

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ünvanının verilişinin 86'ncı yıldönümü ve Gaziler Günü Erzincan'da da düzenlenen bir törenle kutlandı.


Belediye binası önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Ali Güngör, 3. Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Muharip Gaziyer Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, muharip gaziler, askeri ve mülki erkan katıldı. 3. Ordu Komutanlığı ve Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulduğu törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş bir konuşma yaptı. Konuşmasına, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" ifadesiyle başlayan Sabri Taş, şunları söyledi; Türk milleti, bir bütün olarak yokluklar içinde Sakarya'da, Dumlupınar'da, Çanakkale'de, ve yurdun her köşesinde destanlar yazarak zaferler kazanıp, Türk ulusunun ilelebet hür yaşayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Gazilerimizin onurunu toplumda koruyalım, onlara sahip çıkalım. Fakat bunu sözde bırakmamalıyız. Onların hak ve hukukunu korumalıyız. Gaziler, dün olduğu gibi bu günde aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine, onun koruyucusu silahlı kuvvetlerimize, geleceğin teminatı gençlerimize, her kademede yüreği vatan aşkıyla yanan değerlerimize, laik Türkiye cumhuriyetine saldıranlara karşı, canını feda etmeye hazır olduğunu, yüce türk milleti önünde bir kez daha haykiriyorum." Belediye binası önündeki törenin ardından Erzincan'daki gazilere 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı kışlalar gezdirildi.


Öte yandan Gaziler Günü'yle ilgili yazılı bir açıklama yapan Erzincan Valisi Ali Güngör, Türk Milleti'nin hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini belirterek şu ifadelere yer verdi; "Devletimizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdikleri mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Gazilerimiz, her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan Millî Mücadele sırasında şehadet mertebesine erişmek, yaralanmak, sakat kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheye koşmuşlar ve işgal güçlerini kutsal vatan topraklarından atmışlardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine "kahramanlık günleri" ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ÖZKAN IP: 88.245.150.xxx Tarih : 21.09.2007 00:23:18

tüm türkiyenin ve memleketim erzincanın kasabam kemahın şanlı kahraman gazilerime bizler ve vatanımız için canlarını hiçe sayan şerefli gazilerimizin bu amaç uğrunda kolunu bacağını elini yüzünü dünyanın çirkinlik ve ğüzelliğini gördüğü gözünü kaybetmiş olan MALÜLgazilerimizin yılın 365 ğününün sadece biy ğünü olan bu anlamlı günlerini minnetle şükranla kutlar hak ettikleri en ğüzel hayat şartlarında yaşamalarını temenni ederim şehit arkadaşlarınızın ruhları şaad mekanları cennet olsun