18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'da halk oyunları heyecanı

Erzincan Halk Eğitimi merkezleri ve okullar arası halk oyunları yarışması 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Halk Eğitim Merkezleri olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda kategorilerinde birinci olan ekipler, Mart ayında Erzurum'da yapılacak olan grup müsabakalarında Erzincan'ı temsil etmeye hak kazandı.

Halkoyunları yarışmalarına kız-erkek toplamda okullu küçüklerde 5 ekip, okullu Yıldızlarda 9 ekip, okullu gençlerde 10 ekip, yaygın eğitim kurumlarında ise 1 ekip olmak üzere 20 ekip yarıştı. Yaklaşık 6 saat süren yarışmaların ardından küçüklerde Şeker İlköğretim Okulu birinci, Üzümlü Nusret Yılmaz İlköğretim Okulu ikinci, Kemaliye Mukaddes Muhlis Cüher İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Yıldızlarda ise Üzümlü Şehit Fatih Devravut İlköğretim Okulu birinci, Akşemseddin İlköğretim Okulu ikinci ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Erzincan Lisesi'nin gençler kategorisinde birinci olduğu yarışmalarda, Atatürk Lisesi ikinci, Fatih Teknik Endüstri Meslek Lisesi ise üçüncülüğü elde etti. Halk Eğitim Merkezleri kategorisinde de geleneksel dalda Halk Eğitim Merkezi tek ekiple birinci oldu.

Düzenlenen halk oyunları yarışmalarıyla ilgili bilgi veren Erzincan Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, gençlerin halk oyunlarına yönelmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Bu tip aktivitelerle çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal yönlerini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Yarışma sonrasında dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 11:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?