30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'da ilk siyahi sporcu

Erzincan, ilk siyahi sporcusuyla, Türkiye 1. Hentbol Ligi'nde mücadele eden Erzincan Milli Eğitimspor Erkek Hentbol Takımı sayesinde tanıştı.

Futbolda, Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig B Kategorisi 4. Klasman Grubu'nda kümede kalma mücadele veren Erzincanspor'la sıkıntılı günler yaşayan Erzincanlı sporseverler, Fildişi Sahili'nden Türkiye'ye gelen 30 yaşındaki siyahi hentbolcu Tuo Zakaria ile ilk kez Erzincan'da bir siyahi sporcuyu izleme imkanı buluyor. Ülkesinden Beşiktaş Hentbol Takımı'nda top oynamak için gelen Tua Zakaria bu takımla anlaşmayınca kendisine teklif götüren Erzincan Milli Eğitimspor Hentbol Takımı'nın antrenörü Taner Öner'in transfer teklifini kabul ederek Erzincan'a geldi. Sağ oyun kurucu mevkiinde oynayan Zakaria kısa sürede hem takım arkadaşlarının hem de Erzincanlı sporseverlerin sempatisini kazandı.
Tuo Zekaria, Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıktaki Fildişi Sahili'nde yaşayan ailesine olan hasretini, kendisi gibi hentbolcu olan ve Hentbol 1. Ligi'nde mücadele eden Kastamonu Türk Telekom Bayan Hentbol Takımı'nda kaleci mevkiinde oynayan kız kardeşi Tuo Zeinab Sounahoro'yla zaman zaman görüşerek gideriyor.

"ERZİNCAN'DA EVİMDE GİBİYİM"

Fransızca konuşan ve dil sorunun takımın antrenörü Taner Öner'in yabancı dil öğretmeni eşi Belgin Öner sayesinde çözen Zakaria, Erzincan'da kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, "Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Daha önce Fas'ta oynadım. Ama burada her şeyden daha çok memnunun. Burası bir aile ortamı gibi, insanlar daha samimi" diye konuştu. Takımının Süper Lig'e çıkmak için hazırlık yaptığını anlatan Zakaira, Play-off maçlarında iyi sonuçlar alarak Süper Lig'e çıkacaklarını söyledi.

Erzincan Milli Eğitimspor Erkek Hentbol Takımı'nın başarılı antrenörü Taner Öner de, Zakaria ile İstanbul'daki bir arkadaşı aracılığıyla görüştüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Zakaria Beşiktaş için gelmişti. Ancak anlaşamadı. Biz, küçüklerin seçmeleri için Antalya'ya gitmiştik. Kendisini oraya çağırdık. Eşim Fransızca bildiği için kendisiyle iyi anlaştık. Birbirimize dertlerimizi anlattık. Ona Erzincan'ı anlattık, ortamı anlattık. Buraya geldiğinde anlattıklarımızın gerçek olduğunu görünce bu sezon burada kalıp top oynamaya ve alt yapıda görev yapmaya karar verdi. Kız kardeşi de Kastamonu'da oynuyor. Bir aile ortamı oluşturduk. Sanıyorum Süper Lig'e çıkarsak bir iki sezon daha Erzincan'da kalacak."

10 takımın mücadele edeceği Play-Off grubunda yapacağı karşılaşmalar için hazırlıklarını sürdüren Erzincan Milli Eğitimspor Erkek Hentbol Takımı, ilk 2 takım arasına girmesi halinde Hentbol Süper Ligi'ne çıkacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?