30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'da karne heyecanı

2008-2009 eğitim öğretim yılı karne töreniyle sona erdi. Erzincan'da 311 ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören 43 bin 346 öğrenci karnelerini alırken 2 bin 526 öğretmen de öğrencilerle birlikte yaz tatiline girdi.


Erzincan'da İl genelindeki 311 okulda öğrenim gören 43 bin 346 öğrenci ile 2 bin 526 öğretmen dün verilen karnelerin ardından yaz tatiline girdi. Erzincan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda dün karne töreni yapıldı.
Vali Abdulkadir Demir ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın katıldığı karne töreninde birinci sınıf öğrencilerinin sınıfındaki öğrencilere karnelerini vererek sohbet ettiler. Eylül 2008 de başlayan yaklaşık 9 ay süren yoğun ders temposu dün sona ererken, okullarda düzenlenen karne törenlerinde çeşitli etkinliklerde yer aldı. Sabahın erken saatinde kurdeleli karneleri ile okul bahçesinde velileri ile birlikte toplanan yüzlerce öğrenci bir eğitim öğretim yılının daha sona ermesinin mutluluğunu yaşarlarken bazı öğrenciler ise yine zayıf gelen derslerden dolayı üzüntülü anlar yaşadılar.


Erzincan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'ndaki karne töreninde Vali Abdulkadir Demir, Özel İdare Genel Sekreteri Fazlı Yüksel ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın Sınıfları gezerek bazı öğrencilere karnelerini verdiler. Birçok öğrencinin karnesinde takdir ve teşekkür belgesi gören Vali Demir, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Karnelerini idarecilerin elinden alan öğrenciler ise ayrı bir sevinç yaşadılar. Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, "Bugün, bir öğretim yılını daha geride bıraktık. Bu öğretim yılı, ilimiz için eğitim ve öğretim faaliyetleri açısından oldukça verimli ve başarılı bir yıl olmuştur. Öğrencilerimiz barış ve huzur içinde bir öğretim yılını geride bırakmışlardır. Gerek il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul yöneticilerimiz, gerekse eğitimin temeli olan değerli öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceğe daha iyi şekilde hazırlanmaları için ellerinden gelen çabayı göstermişlerdir. Başarılı ve huzur dolu bir öğretim yılının yaşanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, çocuklarımızın eğitimi için her türlü fedakârlığı yapan velilerimize ve eğitim hayırseverlerimize de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?