18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'da kene ile mücadele

Havaların ısınmasıyla birlikte son günlerde ülke gündemini meşgul eden kenelere karşı Erzincan Belediyesi ilaçlı mücadeleye başladı.

Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şehrin yeşil alanlarında ve şehir civarındaki kene üremesi muhtemel alanlarda keneyle mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, Erzincan’da kenelerin sebep olduğu ölüm olaylarının yaşanmamasına rağmen, muhtemel sıkıntıların önlemek için yoğun bir çalışma yapıldığı kaydedildi.

15 günde bir aynı alanlarda tekrarlanan İlaçlama faaliyetlerinde kullanılan ilaçların, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın keneyle mücadele için önerdiği ilaçlar olduğunun vurgulandığı açıklamada ayrıca şu ifadele yer verildi;

“Şu ana kadar şehir içerisinde bulunan yeşil alanların tamamı ekiplerimiz tarafından ilaçlandı. Sadece belediyeye ait yeşil alanlar değil, özel mülkiyette bulunan yeşil alanlar, şehir civarında bulunan hayvan yetiştiricilerinin mekanları ve kene üremesi muhtemel her bölge bu çalışmalar çerçevesinde ilaçlandı”

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?