5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da kentsel dönüşüm

Erzincan Belediyesi olarak yürütülecek kentsel dönüşüm projesinde 2008 yılı içerisinde ilk etap uygulaması Taksim Mahallesinde başlayacak.

Şu ana kadar yürütülen çalışmalarla, Taksim Mahallesindeki konutların bedellerinin tespit işlemi tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde Taksim Mahallesinde hak sahipleri ile irtibata geçilecek ve gayrimenkullerinin bedelleri kendilerine iletilecek. Daha sonra bu alandaki hak sahipleri için alternatifler sunulacak.

1. Alternatif:
Taksim Mahallesindeki gayrimenkulün karşılığında Mengüceli Mahallesinde TOKİ tarafından inşaa edilen 480 konuttan birini alacaklar. Şayet Taksim Mahallesindeki gayrimenkulün bedeli Mengüceli Mahallesindeki konutun bedelinden fazla ise alacaklı konuma geçecekler. Eğer kendi konutlarının bedeli yeni alacakları konutun altında ise aradaki farkı 15 yılda ödeyecekler.

2. Alternatif:
Mengüceli Mahallesindeki konutlardan talep etmeyenler ise konutları için belirlenen bedeli alacaklar ve arsalarını TOKİ ye devredecekler.

3. Alternatif:
Ayrıca, bu mahallelerde yaşayanlar isterler ise şehir dışında yine TOKİ tarafından yapılacak bahçeli evlerden oluşan Tarım Knet Bölgesinde ev alabilecekler. Kurulacak Tarım Kent için TOKİ ye evlerin bedelini taksitle ödeyebilecekler.

Taksim Mahallesinde istimlak işlemleri önümüzdeki aylarda başlayacak. Proje plan dahilinde yürüdüğü taktirde 2008 sonunda Taksim Mahallesi tamamen boşaltılmış olacak.

erzincan belediyesi
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 13:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?