23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan'da kredi garanti fonu tanıtımı

Kredi Garanti Fonu (KGF) Erzincan’da tanıtıldı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde; BTC boru hattında yerleşik küçük ve orta ölçekli işletmeler ile esnaf ve sanatkarların, kredi sorunlarını çözümlemede, Kredi Garanti Fonu'nun destekleri konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Erzincan Vali Yardımcısı Kubilay, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç; "Çağımız bilgi çağı, artık 'alın teri' yerine 'akıl teri' dönemine girmiş bulunuyoruz. İçinde yaşadığımız dünya düzeni, bilgiye ulaşmak, yeni bilgi üretmek ve bunları günlük hayatımıza yararlı ürün ve hizmet olarak dönüştürmeyi gerektiriyor. Çünkü bilgi çağında hızlı ve verimli olan kazanacaktır.

Geçtiğimiz yıl tamamlanan AB hibe programında 13 KOBİ'miz 995 bin 576 Euro ayrıca odamız da 71 bin 460 Euro hibe alarak proje yapmanın sanıldığı kadar zor olmadığını göstermiştir.

Bugün Kredi Garanti Fonu, BTC şirketi ve Ziraat bankası yetkililerinin yapacağı sunumda bizlere proje geliştirmek ve bunlar için maddi destek bulmak için bir fırsat sunmaktır" dedi.

Erzincan Vali Yardımcısı Kubilay Ant, "Harcama yapılmadan, yatırım yapılması mümkün olmuyor. Özellikle yatırım harcamaların finansmanı, zamanımızda çok büyük önem arz ediyor. Tabi bu finansman sağlanırken klasik anlamda ilk başta aklımıza bankacılık sektörü geliyor. Bankacılık sektörü dışında da başka alternatifler ortaya çıktığında, yatırım yapmak hiç şüphesiz kolaylaşıyor. Bu önemli alternatiflerden bir tanesi de burada yapılan program" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, Ziraat Bankası Sivas Bölge Başkanı Reyhan Ünal ve BTC Şirketi Bölgesel Kalkınma Girişimi Koordinatörü Şükran Çağlayan'ın katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Bilgilendirme toplantısının ardından girişimcilerin soruları cevaplandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?