8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan'da kuduz paniği ve karantina

Erzurum'dan köpeğin kuduz olduğunu bildiren raporların gelmesiyle birlikte Karadiğin Köyü'nde kuduz paniği yaşandı. Köpeğin saldırdığı belirlenen bir inek ve 3 tavuk ile durumlarından şüphelenilen 34 sahipsiz köpek, görevliler tarafından itlaf edildi. 200 küçükbaş ve 750 büyükbaş hayvanın bulunduğu köydeki sahipli 20 köpeğe ise görevli veterinerler gözetiminde kuduz aşısı yapıldı.
Köy girişindeki bir direğe "Kuduz Hastalığı Var" yazılı tabela asan yetkililer, daha sonra 45 kişiyi aşı yapılmak üzere sağlık kuruluşlarına gönderdi. İtlaf edilen köpekler, köylülerin yardımıyla toplanarak köy dışında açılan bir çukura gömüldü.
Küçükbaş hayvanların 3 ay, büyükbaş hayvanların da 6 ay giriş-çıkışının yasak olduğu Karadiğin Köyü Muhtarı Turan Koç, köyde gerekli tedbirlerin alındığını söyleyerek, köy sakinlerinin tamamının aşılanması için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi. Turan Koyun isimli bir köylü ise kuduz tespit edilen köpeğe hastalığın bir tilki tarafından bulaştırıldığını ileri sürdü.
Bu arada, köydeki büyük ve küçükbaş hayvanlarını Erzincan'daki pazarda satan Gültekin Tunç isimli bir hayvan satıcısı, belediye haparlörlerinden kuduz hastalığıyla ilgili anons yapıldıktan sonra kendisinden alınan hayvanların tamamının alıcılar tarafından geri getirildiğini belirterek, mağdur olduklarını söyledi. Hayvanlarını satamaması durumunda borçlarını ödeyemeceğini ve icralık olacağını ifade eden Gültekin Tunç, yetkililerin konuya çözüm bulmasını ve karantina süresinin kısa tutulmasını istedi.
İHSAN SENİR - ERZİNCAN (İHA)
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2004 Cumartesi 12:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?