9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan'da özürlüler için eğitim merkezi...

Ergenekon Bulvarı üzerindeki 2 katlı binada faaliyet gösterecek olan rehabilitasyon merkezini basın mensuplarına gezdiren Özel Sevgi Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Terzioğlu, "Amacımız, zihinsel ve bedensel engelli çocukları hayata hazırlayıp, onlara hayatları boyunca karşılaşacakları zorlukların üstesinden gelmelerinde destek olmaktır" dedi.


Çocuklar için bireysel ve grup eğitimi alabilecekleri mekanların büyük bir özenle düzenlendiğini ifade eden Terzioğlu, çeşitli enstrümanları da çocukların kullanımına sunduklarını söyledi. Terzioğlu ayrıca, SSK ve Emekli Sandığı’na mensup kişilerin çocuklarının hizmetten ücretsiz faydalanacağı merkezde, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, psikolojik danışman, özel eğitim uzmanı ve çocuk eğitim uzmanının görev yapacağını belirtti.

700 metrekare kapalı alan üzerine kurulan merkezde, Down sendromu, otizm, hiperaktive bozukluğu, öğrenme güçlüğü, spastik engelliler ve kas hastalıkları gibi tanı konulan çocuklara eğitim verilecek.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 15:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?