5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da rehberlik çalışmaları

Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nce il merkezi ve ilçelerdeki tüm ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak yetenek, göz taraması, işitme testleri, bireysel rehberlik ile grup rehberlik çalışmaları başlatıldı. 

Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Yıldırım, yaptığı açıklamada, bu projenin uygulanmasındaki amacın, öğrencilere yetenek alanları hazırlamak, görme ve işitme problemleri olan öğrencileri belirlemek ve bunlara da okul öğretmenleri ve öğrencileriyle rehberlik hizmeti sunmak olduğunu belirtti. 

Yıldırım," Hedefimiz ilçelerimizdeki tüm ilköğretim okullarımızı taramaktır. Bu tür faaliyetlerin sıkça yapılması ilçelerimizde rehbere ihtiyaç olan çeşitli yaş grupları için büyük önem taşımaktadır. Böylesi önemli çalışmalar sayesinde kaynaştırma eğitimine alınmış öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerinin ne şekilde olması gerektiği bir kez daha hatırlatılmaktadır.Geniş alanlarda yapılan aynı zamanda testlerle parlak zekaya sahip lider öğrencilere de rehberlik yapılması gerektiği ortaya çıkmıştır. Bu yönde okul yöneticileri ve öğretmenleri memnun olduklarını belirtmişler ve bu tür faaliyetlerin daha sürekli olmasını istemektedirler. Yine önümüzdeki günlerde de kaynaştırma eğitimine alınmış çocuklarımızın anne ve babalarına da bu tür rehberlik çalışmaları hakkında bilgilendirme seminerleri verilmesi bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır"dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?