8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan'da telekonferansla baraş açılışı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Erzincan Barajı Sulama Projesi, 7 yılda tamamlanarak hayata geçirildi.

Erzincan’ın batısında yeralan 16 köy ve beldenin sahip olduğu toplam 5 bin 63 hektarlık arazide sulu tarım yapılmasını sağlayacak projenin bitirilmesi dolayısıyla düzenlenen tören DSİ Bölge Müdürü Hacı Haksal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Erzincan Barajı’nın su seviyesinin 3 metre daha yükseltilmesiyle hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Hacı Aksal’ın ardından, Vali Refik Arslan Öztürk bir konuşma yaptı. Vali Öztürk, sulama projesinin bölge insanı için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Toprağımız bol ve bereketli olsun. Suyumuzu getiren Devlet Su İşleri teşkilatı aziz olsun. Devletimiz var olsun ve başı hep yükselsin, yücelsin" dedi.

Törende daha sonra konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ise, projenin Erzincan için olmazsa olmaz projelerden biri olduğunu vurgulayarak, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen DSİ ve müteahhit firmanın yetkililerine teşekkür etti.
Erzincan’daki törende daha sonra açılışa Sivas’tan video konferansla katılacak olan Başbakan Erdoğan’ın tören alanına gelmesi beklendi. Başbakan Erdoğan’ın saat 14.00’te başlayacağı belirtilen açılış törenine gecikmeli olarak katılması sebebiyle Erzincan’daki programda oluşan boşluk halk oyunları gösterileriyle doldurulmaya çalışıldı.

Başbakan’ın Sivas’taki törene katılmasının ardından kaldığı yerden devam eden Erzincan’daki törende davetliler alana kurulan bir televizyondan Sivas’taki töreni takip etti. Başbakan Erdoğan törende yaptığı konuşmanın ardından ilk olarak Sivas’taki sulama projesini devreye soktu. Ardından Erzincan’la kurulan bağlantıda Vali Refik Arslan Öztürk Başbakan Erdoğan’a hitaben yaptığı konuşmada, projenin yöre insanına bolluk, bereket getireceğini ve sağlığına saadetine katkıda bulunacağını söyledi. Vali Öztürk, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan adına Erzincan Barajı Sulama Projesi’ni devreye soktu. Sis bombalarının renk kattığı tören alanında suların açılmasıyla kanallar suyla doldu. Sulama kanallarında Akbulut Sulama Birliği’ne bağlı olarak görev yapacak 34 motosikletli personelde törende boy gösterdi.

ERZİNCAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 10:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?