5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da 'yeni müfredat' toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "İlköğretim Programları Tanıtım Kampanyası" Erzincan'da da başladı. 

Kampanyanın tanıtımı ve yapılacak çalışmalar hakkında ilgililere bilgi verilmesi amacıyla Müşir Zeki Paşa İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın'ın yanısıra Teftiş Kurulu Başkanı Şahmettin Kaya, okul müdürleri ve okul aile birliklerinin yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni müfredat programına kısa sürede adapte olması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, özellikle öğrencilerin yeni müfredata adaptasyonu konusunda ailelere de çok önemli görevler düştüğünü söyledi. 

Toplantıda daha sonra yeni müfredatla eski müfredat arasında farklar slaytlar eşliğinde yapılan bir sunumla katılımcılara anlatıldı. Sunumda, İngilizce'den Türkçe'ye çevrilen kısa bir hikaye ile, değişik dönemlerde farklı müfredatlarda eğitim alan bir çocuğun yaşadığı olumsuzluklar dile getirildi. Toplantı sonunda açılan bir stantta katılımcılara yeni programa göre hazırlanan kitap ve dökümantasyonları inceleme imkanı sunuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 18:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?