5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da yeşil alan çalışmaları

Bu yıl şehirde yeşil alan çalışmalarında sezon boyunca yaklaşık 75 bin metrekarelik yeşil alan inşa eden Erzincan Belediyesi, hem Çevresel Dönüşüm Çalışmaları kapsamında, hemde Yeşil alan Çalışmaları kapsamında şehirde birkaç çalışmayı birden yürüttü. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk," Amacımız Erzincan'ı dünyanın sayılı kentleri arasına sokmaktır."dedi.


Erzincan'da yeşil alan çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Buyruk, yaptığı açıklamada," Çalışmalar kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nde çocuk parkı ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştirildi. Çiçekleme çalışmalarına da 2008 yılı bahar aylarında başlanılacak. Akşemseddin mahallesindeki park inşaatı ise bitirilmek üzere. Bu parkta çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu ve yeşil alanlar bulunuyor. Aşağı Çarşı Mahallesi TOKİ konutları çevresindeki yeşil hat çalışmaları ile Yunus Emre Mahallesi’ndeki park inşaatı da devam ediyor. Bu yıl sonu gelmeden bu çalışmalarımızda tamamlanacak. Bu yıl için hedeflediğimiz 75 bin metrekarelik yeşil alanı şehrimize kazandırdık. Gelecek yıl yeşil alan çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu yıl yapılan çalışmaların çok üzerinde bir yeşil alan çalışması yapmayı düşünüyoruz. Amacımız Erzincan'ı yeşil alan konusunda dünyanın sayılı illeri arasına sokmaktır. Biz hem parklar yapıyoruz, hem de daha önce yapılan parkların bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz"dedi.


ERZİNCAN DAHA ÇOK DEĞİŞECEK
Eski parkların bulunduğunu vurgulayan Buyruk," Bunların tamamını asgari 2 yıl içerisinde çok güzel bir görünüme kavuşturacağız. Şehirde yeşil alan olarak imarda ayrılmış bütün alanları gerçekten yeşil alan olarak işe çıkaracağız. Boş arsalar olarak bekletmeyeceğiz. Bunlar 2 veya 3 yıl sürer. Ama şehir her geçen gün daha da güzelleşiyor. Kaldırımları ile, yeni caddeleri ve yeşil alanları ile bambaşka bir Erzincan oluyor. Bunu dışarıdan gelenler daha iyim gözlemliyorlar. Biz değişim içinde kaldığımızdan bunu pek fark edemiyoruz. Erzincan çok değişiyor.Daha da değişecek"diye konuştu.

BURHANEDDİN AYDIN /iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 16:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?