9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan'da yeşile Mehmetçik desteği

Erzincan'daki ağaçlandırma faaliyetlerine büyük destek veren 3. Ordu Komutanlığı, bugün de bin 300 fidanı toprakla buluşturdu.
3. Ordu Komutanlığı tarafından, 3. Ordu İnşaat İstihkam Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen ağaçlandırma günü, bayram havasında geçti. 3. Ordu Garnizonu'nda görevli subay ve astsubayların aileleriyle birlikte katıldığı ağaçlandırma gününde, ilk olarak ağaçlandırmanın önemiyle ilgili bilgiler verildi. Daha sonra törene katılanlara ve protokol üyelerine fidan dikme yöntemi uygulamalı olarak anlatıldı. İki kız çocuğunun şiir okuması ile devam eden programda, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman da bir konuşma yaptı.
Dünyada meydana gelen erozyonların; çölleşmeye, küresel ısınmaya sebep olduğunu, ekolojik dengeyi bozduğunu ve bunun da insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğunu anlatan Orgeneral Oktar Ataman, ağaçlandırma faaliyetlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir gelenek ve bayram haline geldiğini söyleyerek, "Biz askerler, asker ocağına adımımızı attığımız gün, bu vatanın bir karış toprağını düşmana vermemeye yemin ederiz. Bu uğurda canımızı ve kanımızı her zaman feda edeceğimizi beyan ederiz. Bu beyanımız ve yeminimiz, meslekten çıktığımız gün değil, ancak mezara girdiğimiz gün sona erer" dedi.
Her yıl 500 milyon ton civarındaki satıh toprağın, erozyon nedeniyle yok olduğunu bildiren Ataman, "Bu 500 milyon ton toprak, Kıbrıs Adası büyüklüğündeki bir arazinin yüzeyini 10 santim kalınlığında örtmeye yetecek kadardır. Bir karış toprağı düşmana terk etmeyeceksek, nasıl olur da erozyon denen canavara razı olabiliriz. İşte buna razı olamadığımız için bu çabalarımızı her zaman sürdüreceğiz. Azim ve irademizle, milletimizle bütünleşerek bu erozyon canavarını günün birinde alt edeceğiz. Vatanı sevmek, vatanın toprağını korumak, sadece düşmana karşı nöbet beklemekle değil, fidanlara can vererek, onları yeşillendirerek sağlanır" diye konuştu.
Orgeneral Ataman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her çağda çevrenin korunmasına, geliştirilmesine ve güzelleştirilmesine özel önem verdiğini ve bunu bir gelenek haline getirdiğini sözlerine ekledi.
Orgeneral Ataman, Vali Vekili Faruk Işık, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Memişoğlu ve diğer komutanlar ile aileleri, belirlenen alanlara mavi ladin, kestane, at kestanesi ve erik fidanı dikti.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?