9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan'dan Avrupa'ya domuz ihracı

İzmir'de bazı vatandaşların domuz etinden bulaşan ve Türkiye'de yaklaşık 50 yıldan bu yana görülmeyen "Trişin" hastalığına yakalanması, domuz etini ve domuz yetiştirme çiftliklerini gündeme getirdi.
Erzincan'a 6 kilometre uzaklıktaki Türkmenoğlu Köyü'ndeki çiftlikte yaklaşık 60 domuz yetiştiriliyor. Basın mensuplarıyla görüşmek istemeyen Yüksel Geyünç'ün sahibi olduğu ileri sürülen çiftlikteki domuzlar, ahırların etrafında ve çevresindeki boş arazide dolaşıyor.
Yaklaşık 6 yıldır faaliyet gösteren domuz çiftliğinin etrafında tel örgü bulunmaması ve çiftliğin hemen yanından akan bir dere dikkat çekiyor. Çiftlikte yetiştirilen domuzların kesimhanesi olmadığı için canlı olarak İzmir ve İstanbul'a götürüldüğü ve burada kesim yapıldıktan sonra Avrupa ülkelerine ihraç edildiği belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Tarım İl Müdürü Cengiz Yalçın, söz konusu domuz ahırının diğer hayvan çiftlikleri gibi periyodik olarak denetlendiğini ve gerekli görülen eksikliklerin işletme sahibine iletildiğini söyledi. Tarım İl Müdürü Cengiz Yalçın, "Erzincan'daki domuz çiftliğinden İzmir ve İstanbul'a canlı sevkiyat yapılıyor. Bölgede domuz eti tüketilmediği için kesimi de kesinlikle yapılmamaktadır. Çiftlikte 60 domuz var ve kontroller yapılıyor" dedi.
İHSAN SENİR - ERZİNCAN (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 12:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?