4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'dan Güneydoğu Asya'ya yardım eli

Erzincan Valiliği ve Kızılay Derneği Erzincan Şubesi, Güney Asya’da yaşanan deprem ve tsunamiden zarar görenler için yardım kampanyası başlattı.

Kızılay Derneği Erzincan Şubesi’nde, Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Parmaksızdoğlu’yla birlikte basın toplantısı düzenleyen Erzincan Vali Yardımcısı Faruk Işık, "Onları en iyi biz anlarız" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi.

Devletin felaket bölgesine ilk etapta 1 milyon 250 bin dolar gönderdiğini ve bölgedeki lojistik çalışmalara yardımcı olmak amacıyla Kızılay ekiplerinin görevlendirildiğini kaydeden Işık, Türk halkının da felaketzedeler için başlatılan yardım kampanyalarına destek vermesi çağrısında bulundu. Deprem felaketini sıkça yaşayan Erzincan halkının, doğal afetlerin çaresizliğini ve bu çaresizliğe katlanmak zorunda kalan insanların dertlerini iyi bileceklerine işaret eden Faruk Işık, "Halkımızın, afetzedelere çare, umut ve teselli olacağını, sıcak ve şefkatli kollarını açarak, tarih ve coğrafyasının yüklediği insani zorunluluğun idraki içinde bulunacağını biliyoruz. Türkiye genelinde ’Onları en iyi biz anlarız’ sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya Erzincanlılar’ın desteklerini bekliyoruz" dedi.

"Bizler, Erzincan, Dinar ve son olarak Marmara depremlerinde yalnız değildik" diyen Vali Yardımcısı Faruk Işık, şunları söyledi:

"Yüksek insani değerlere sahip Türk halkının yapacağı yardımlar, salgın hastalık ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan yüz binlerce insanın yaralarını saracak, yeni felaketlerin yaşanmasına engel olacaktır. Onlara yalnız olmadıklarını hep beraber göstereceğiz."
Güney Asya’daki afetzedelere yardımda bulunmak isteyen Erzincanlılar için Ziraat Bankası’nda 40567749-5001, Vakıf Bank’ta 2022518 ve Şekerbank’ta 30052169 nolu hesaplar açıldığını belirten Vali Yardımcısı Işık ayrıca, kampanya süresince sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları, kaymakamlıklar, memur, işçi ve esnaftan da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 21:07:42
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 23:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?