30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'ın ilk bayan Valisi

Erzincan’ın ilk bayan Vali Yardımcısı Selda Dural görevine başladı.

Ferizli Kaymakamlığı görevini yürütürken son yayınlanan kararname ile Erzincan Vali Yardımcılığı görevine atanan Vali Yardımcısı Dural Erzincan’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.


Vali Yardımcısı Selda Dural, 15 yıldır mülki amir olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptığını belirterek Erzincan’a yabancı olmadığını ifade etti. Dural “Erzincan’da görev yapmaktan mutluyum, burası benim yasal olarak ilk Vali Yardımcılığı görevini yaptığım yer. Kaymakamlık görevinden Vali yardımcılığı görevine atanmam da fazla bir şey değiştirmedi çünkü yaptığımız mesleğin özü aynı mülki idare amirliği.


Kendi talebimle Erzincan Vali Yardımcılığı görevine atandım, halkımıza en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Erzincan’a ne kadar faydalı olabilirsek bende kendimi o kadar mutlu hissederim. Sonuçta en önemli olan çalıştığımız yere faydalı olmak” olduğunu ifade etti.


Vali Yardımcısı Selda Dural: 1972 yılında Bilecik’te doğan Dural, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra Kaymakam Adayı olarak göreve başladı Vali Yardımcısı Dural, sırasıyla, Eskişehir / Sarıcakaya, Ağrı/Taşlıçay, Bolu/Mengen Kaymakamlıklarında ve Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Yüksek Lisansını Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde tamamlayan Selda Dural’ın son vali ve kaymakamlar atamasında Erzincan Vali Yardımcısı görevine atandı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 16:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Avni Avni IP: 88.70.49.xxx Tarih : 28.08.2009 03:57:14

Hos geldin sayin Valimiz ,güzel sehrimiz Erzincan a.Kendi isteginizle gelmeniz bizi daha da Gururlandirdi.Basarilar dilerim.Aslinda her ile bir bayan vali yardimcisi veya Vali gerekli.Bayan Vatandaslarimizin derdini daha iyi anlayip cözebilir. Tesekkürler.