8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan'ın turizm potansiyeli değerlendiriliyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, Erzincan’da önemli bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayarak, bu potansiyeli değerlendirmek ve şehre avantaj sağlayacak hale getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Turizm Haftası Erzincan’da düzenlenen bir programla kutlandı. Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda bugün düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü İbadi Oktay’ın açış konuşmasını yaptığı programda daha sonra Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya turizmin önemine değinen bir konuşma yaptı. Turizmin, kalkınmanın anahtarı konumundaki bir sektör haline geldiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Metin Çankaya, Erzincan’da önemli bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayarak, bu potansiyeli değerlendirmek ve şehre avantaj sağlayacak hale getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Programda daha sonra öğrenciler turizm konulu şiirle okudu. Okulun Meslek Dersi Öğretmeni Serpil Karagül’ün "Turizmin Ulusal Ekonomiye Katkısı" konulu bir konuşma yaptığı kutlama programı, turizm sektöründe kalifiye elemanın öneminin anlatıldığı bir skeçle sürdü. Turizm Haftası nedeniyle ilköğretim okulları arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği program okul korosunun seslendirdiği şarkı ve türkülerle sona erdi. Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ndeki program sonunda davetlilere kokteyl verildi.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 17:32:16
Güncelleme :16 Nisan 2004 Cuma 17:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?