4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'ın umudu Ergan Dağı'nda

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kış turizmi potansiyelinden Erzincan’ın da payını alması için, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Erzincan’da görev yaptığı yıllarda gündeme getirilen "Ergan Dağı Projesi" yeniden tartışılmaya başlandı.

Ergan Dağı Projesi’nin hayata geçirilmesinin Erzincan için büyük bir önem taşıdığını ifade eden AK Parti Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır, konuyla ilgili olarak girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Erzincan’ın birçok doğa sporunun yapılabildiği iklimi ve sosyal yapısının bu tür aktiviteleri desteklediğini kaydeden AK Parti İl Başkanı Yüksel Çakır, "Söz konusu proje, bütün bu doğa sporlarının daha yaygın yapılabilmesi ve Erzincan’ın bu sporların merkezi haline gelebilmesi için büyük önem taşıyor. Projeye başlanması için, iktidar olarak üzerimize düşen görevi yapacağız ve imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden uzman bir ekibin Ergan Dağı’nda kayak sporuyla ilgili potansiyel araştırması yaptığını hatırlatan İl Başkanı Yüksel Çakır, Bayındırlık Bakanlığı tarafından hazırlanacak jeolojik rapor ve çığ etüdü çalışmalarıyla da projede biraz daha mesafe kat edileceğini umut ettiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 11:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?