9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincanlı eğitimciler Milli Eğitim Müdürü'ne tepkili...

Naci Bütün, Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın'ın bir süre önce yaptığı açıklamada, bazı okul müdürlerinin okullarında dergi ticaretiyle uğraştığını, çoğu okul müdürünün görevlerine dahi gelmediğini ve okullardaki eğitim seviyelerinin çok düşük olduğunu söylediğini hatırlattı. Erzincan'daki eğitim camiasının 1992 yılında meydana gelen depremde çok büyük kayıplar verdiğini ve zor dönemler geçirdiğini belirten Bütün, "Ancak depremden sonra ilimize gelen Milli Eğitim müdürleri ve mevcut öğretmenlerimizin gayretleriyle Erzincan'daki eğitim kısa sürede eski başarı seviyesine ulaştırılmaya çalışılmış, neticede mevcutlara 5 Anadolu Lisesi, 1 Fen Lisesi ve 1 Öğretmenevi gibi kurumlar ilave edilmiştir. Buna rağmen şu anki yönetim halen Öğretmenevi'nin tamiratını bile yapamamıştır. Bu sebeple dışardan gelen öğretmenlerimiz ve yakınları kalacak yer bulamıyor. Bunların yanı sıra henüz bir çok ilköğretim okulu 8 yıllık eğitime geçememiştir" dedi.


Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı suçlamaları eğitim çalışanları olarak asla kabul etmediklerini ifade eden Naci Bütün, şunları söyledi:
"Eğer dedikleri doğruysa, suç işleyen okul müdürleri hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır? Hangi müfettişini yollayıp soruşturma açmıştır? Hangi okul müdürlerinin olumsuz raporu mevcuttur? Bu soruların cevabının verilmesi gerekir. Elbette ki bunların hiçbiri doğru değildir. Sadece kamuoyunu yanlış yönlendirmekten ibarettir. Çünkü sicil notu 'Pekiyi'den aşağı okul müdürü yoktur. Çalışan, çalışmayan demeyip, bütün ilköğretim okulu müdürlerinin yerlerini değiştirmek, oturmuş eğitim düzenini bozmaktan başka bir şey değildir."
Okul müdürlerinin hiç birinin koltuk sevdalısı olmadığını dile getirdi."

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 10:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?