8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincanlı genç annenin yürek yakan dramı

Erzincan’ın merkeze bağlı Kavakyolu Beldesi’nde yaşayan 28 yaşındaki Çiğdem Zeray, 7 yıldan beri kas erimesi hastalığı ile mücadele ediyor.

1997 yılında ani bir rahatsızlık sonucu ortaya çıkan hastalıkla ilgili önce Erzincan ve Erzurum’daki hastanelere giden evli ve 1 çocuk annesi Çiğdem Zeray, yapılan tetkikler sonucu bir çeşit kas erimesi hastalığı olan "Myoshi Myopati" hastalığına yakalandığını öğrendi.

Hastalığına çare bulmak için inşaat işçisi olan eşi Atilla Zeray ve babası Hacı Zeray’la birlikte İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne giden genç anneye burada verilen sağlık kurulu raporunda, ’hastalıkla ilgili genetik araştırma yapılmadığı için’ tedavisinin Türkiye’de mümkün olmadığı belirtildi. Doktorların raporu üzerine daha da çaresiz bir duruma düşen Çiğdem Zeray, aradan geçen 7 yıllık süre içerisinde yurt dışında tedavi olma imkanlarını araştırdıklarını; ancak maddi imkanlarının yeterli olmadığı için yurt dışına gidemediğini söyledi.

Her geçen gün kaslarının direncini yitirdiğini ve yürümekte zorluk çektiğini anlatan genç anne, en çok da 3 yaşındaki oğlu Çağan’ı yeterince kucağına alıp sevememesinin kendisini üzdüğünü dile getirdi.

Son olarak İsviçre’deki bir hastanede genel cerrah olarak görev yapan Kemal Evcan isimli Türk doktorla İstanbul’da tanıştıklarını ve eşinin hastalığıyla ilgili tedavisini bu ülkede yapılabileceğini söylediğini anlatan Atilla Zeray, İsviçre’deki bazı giderlerinin Dr. Kemal Evcan tarafından karşılanacağını; ancak yaklaşık 70 milyar liraya ihtiyaçlarını olduğunu söyledi. Kızının tedavisi için elinden geleni yaptığını belirten baba Hacı Zeray da, devlet yetkililerinin ve hayırsever kişilerden destek beklediklerini ifade etti.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 15:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?