9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincanlılar valilerini rafting yaparak andılar

Erzincanlı gençler, azgın dalgaların arasında bu kez Vali Yazıcıoğlu için kürek çektiler. Erzincan Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği ve Erzincan Belediyesi tarafından dün düzenlenen anma programı çerçevesinde raftingciler, Karasu Nehri Sansa Boğazı mevkiinde biraraya geldi. Yaklaşık 5 yıldır rafting yapmadığını belirten AKP Erzincan Milletvekili Talip Kaban da, gençlerle birlikte rafting botunu suya indirdi.

Burada duygusal bir konuşma yapan AKP Erzincan Milletvekili Talip Kaban, belediye başkanlığı döneminde aynı bölgede merhum Vali Yazıcıoğlu ile defalarca rafting yaptığını belirterek, kendisinin doğa sporlarına olan merakı nedeniyle böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Yazıcıoğlu’nun sıra dışı bir insan olduğunu ifade eden Kaban, Yazıcıoğlu’nun çevresindekilere umut veren bir yapıya sahip olduğunu ve bunu mükemmel bir şekilde kullandığını söyledi. Yazıcıoğlu’nun Erzincan’ı doğa sporları merkezi haline getirecek projeleri olduğunu dile getiren Kaban, Ergan Dağı Projesi’ni başlatarak, Erzincan’da rafting, yamaç paraşütü, su kayağı sporlarının yanı sıra kış sporlarını da yaygınlaştırarak yurt dışında tanıtmak için elinden geleni yaptığını belirtti.

Talip Kaban daha sonra 6 kişiden oluşan ekiple birlikte bota binerek, kendisini Karasu Nehri’ne bıraktı. Mevsim itibariyle durgun olan nehirde zaman zaman azgın dalgalarla da boğuşmak zorunda kalan raftingciler, nehirde kilometrelerce yol aldı.

Öte yandan, dün akşam Erzincan Yeni Mahalle Camii’nde merhum Vali Yazıcıoğlu için Mevlid-i Şerif okutuldu.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2004 Perşembe 12:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?