4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincanlı'yı sevindiren kapatma kararı

Erzincan’da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verilen domuz çiftliği, son 30 domuzun kesim için İstanbul’a gönderilmesiyle faaliyetini sona erdirdi. Çiftliğin kapatılması, Erzincanlı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Erzincan merkeze bağlı Türkmenoğlu Köyü’nde faaliyet gösteren Yüksel Göğünç’e ait domuz çiftliğinin, 5074 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu’nda belirtilen şartları yerine getirmediği ve çevre, insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmişti. 2004 yılı Ağustos ayında başlayan çiftliğin kapatılma süreci, önceki gün çiftlikteki son 30 domuzun kesilmek üzere kamyonla İstanbul’a gönderilmesiyle sona erdi. Çiftliğin kapatılması, Erzincanlı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kapatılan çiftlikteki domuzların arazilerine zarar verdiğini ve hayvanlarına hastalık bulaştırdığını ileri süren Binkoç Köyü’ne bağlı Ada Mezrası’ndaki vatandaşlar, çiftliğin kapatılmasının yerinde bir karar olduğunu ifade ettiler. Çiftliğin kapatılmasının ardından 3-4 domuzun başı boş gezdiğini dile getiren vatandaşlar, bunların da götürülmesini istediler.

Bu arada Tarım İl Müdürlüğü, kapatılan çiftliğin etrafında ve çevredeki arazilerde dolaşan başıboş domuzların itlaf edilmesi için belediyeden talepte bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?