22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Esence'de dağcılık şenliği

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü'nün ilk defa 1996 yılında Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu zamanında başlatılan Esence Yedigöller Dağcılık Senliği 18 Temmuz 2008 tarihinde gerçekleşecek. Yurt dışından da katılımın beklendiği şenlik uluslararası bir faaliyete dönüştü.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu'nun en yüksek zirvelerinden biri sayılan ve Erzincan'ın Çayırlı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Esence Dağı ve çevresinin eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek, Yedigöller Bölgesi'nin doğa turizmi bakımından görülmeye değer önemli bir yer olduğunu kaydetti. Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü:"Ülkemizin her bir köşesinden çok sayıda amatör ve profesyonel dağcıların çevre halkının da katıldığı bu etkinlik Çayırlı ilçesinin ve yöre turizminin gelişmesi, bu meyanda alışverişin, ticaretin canlandırılması, konaklama gibi ilçenin ekonomisine katkı sağlaması bakımından oldukça önemlidir. 12 yıldan bu yana bu faaliyetin organizasyonunu yapan ülke genelinde il dışında da yapılan dağcılık faaliyetlerinde söz sahibi olan Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü şüphesiz diğer kulüplere örnek olacak çalışmalar yapmaktadır" dedi.

EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal, ayrıca başarılarının sırrını diğer illere örnek olması bakımından başta Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile iyi bir diyalog içerisinde olmasından kaynaklandığını dile getirerek, Kemaliye'de yıllar önce başlatılan dağcılık federasyonu temel eğitimine her yıl 200-300 kadar dağcı gelerek burada eğitim gördüğünü ayrıca, dağcıların tüm ihtiyaçları Kemaliye'den karşılandığı için bu durum ilçeye ekonomik ve turizm açısından önemli katkı sağladığını hatırlattı.

Ünal; "Aynı şekilde Çayırlı ilçemizin sınırlarında bulunan Esence Yedigöller görülmeye değer gizli kalmış doğa cenneti ne sahiptir. EDKİK olara bu gizli cenneti keşfetmiş bugün doğa turizmi için bulunmaz bir imkanı ülke genelinde tüm doğa severlere tanıtmaya devam etmekteyiz. Şu ana kadar il dışından bize müracaat edip gelmek isteyenlerin sayısının 150 ye yakın yerli halk ile bu şenliğimize katılacakların sayısının 250'den fazla olması beklenmektedir. Bu da Erzincan'ın tanıtımı için büyük potansiyel demektir. Kuşkusuz bu çalışmalarımızda özellikle uluslararası boyutlara ulaşan Esence Yedigöller Dağcılık Şenliği'nde her zaman bize destek olan başta Dağcılık Federasyonu olmak üzere Erzincan Valiliğimize, Çayırlı Kaymakamlığı ile belediye başkanlığının yan sıra Erzincan Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na diğer kurum ve kuruluşlara özellikle benimle birlikte fedakarca çalışan değerli EDKİK mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?