18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Eski ramazanlar yaşatılacak

Erzincan Belediyesi, Ramazan ayından yapacağı faaliyetlerle ilgili hazırlıklara başladı.

13 Ağustos Çarşamba günü saat 16.00 da Erzincan Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, muhtarlarla bir toplantı yapan Belediye yetkilileri, gıda dağıtım organizasyonuyla ilgili koordinasyon çalışmalarını tamamladı.

Erzincan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 40 kilogramlık 5 bin çuval gıda dağıtılacak ve bu gıdalar tespit edilen 5 bin aileye ulaştırılacak. Erzincan'da, her yıl olduğu gibi bu ramazanda da belediye binasındaki yemekhanede iftar yemekleri verilecek. Ramazan eğlenceleri için Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kuracak olan belediye, ramazan boyunca orta oyunları, tiyatrolar, şiir dinletileri, fasıllar ve konferanslarla Erzincan halkına hem kültür hizmeti verecek hem de vatandaşlara eski ramazan gecelerini yaşatmaya çalışacak.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ayrıca, ramazan ayının ilk günü bütün camilerde hurma dağıtacağı belirtilerek,bu yıl geçen yıllardan farklı olarak mahalle aralarında da ramazan eğlenceleri düzenleneceği ifade edildi. Atatürk Parkı, Barış Manço Parkı ve Ülkü Spor Kompleksinde düzenlenecek olan eğlencelere bölge insanı rahatça iştirak edebilecek.

Bu arada, okulların açılış tarihinin ramazan ayı içerisine denk gelmesi sebebiyle bu ay içerisinde bin 500 öğrenciyi kırtasiye, önlük, ayakkabı ve çanta dağıtılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 21:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?