5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Erzincan Milletvekili adayı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 100 yıllık projesi olan Marmaray'ı tamamladıklarını, demiryolları çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, havaalanlarının otobüs terminalleri gibi işlemeye başladığını söyledi.

22 Temmuz seçimlerine kısa bir süre kala Erzincan merkezdeki seçim çalışmalarını diğer milletvekili adayları Sebahattin Karakelle ve Yüksel Çakır'la birlikte sürdüren eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, şehirlerarası otobüs terminalindeki esnafı ziyaret ederek girdiği bir bakırcı dükkanında bakır işlemesi yapmaya çalıştı. Eline aldığı aletle bir süre bakır tabak üzerine desen çizmeye çalışan Binali Yıldırım, daha sonra işi ustasına bırakarak izlemeyi tercih etti. Şehir merkezindeki seçim çalışmalarının ardından akşam saatlerine doğru belde ve ilçe ziyaretleri yapan Binali Yıldırım, Yaylabaşı beldesinde cirit ekibi tarafından çiçeklerle karşılandı. Atlılar eşliğinde beldeye gelen Binali Yıldırım, çocuklardan da büyük ilgi gördü. Ellerindeki bayraklarla kendisini karşılayan çocuklara yakın ilgi gösteren Binali Yıldırım, Yaylabaşı Belediye Binası yanındaki çay bahçesine geçerek kalabalığa hitap etti.

Erzincan'ın yerel televizyon kanallarında yayınlanan çeşitli programlara da konuk olan Binali Yıldırım, Erzincan Radyo Televizyonu'nda (ERT) yayınlanan "Seçim 2007" programına katılarak hükümetleri döneminde ülke genelinde ve Erzincan'da yapılan hizmetleri anlattı. Katıldığı televizyon programının öncesinde İHA'nın sorularını cevaplarından eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'dan milletvekili adayı olmanın kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Bu topraklarda doğan, çocukluğu bu topraklarda geçen, buranın havasını teneffüs eden, soğuk sularından içen, etrafı dağlık ortası bağlık yurdun bir cennet köşesi Erzincan'dan aday olmak benim için çok büyük bir bahtiyarlık. Böylece doğduğum şehre olan vefa borcumu ödeme şansını elde edeceğim. Gayet tabiki hemşerilerimiz destek verirse. Destek vereceklerine de inanıyorum. Çok iyi şeyleri Erzincan'a yapacağız. Ama bunu Erzincanlılar'la birlikte yapacağız. Bu sorumluluk hepimizin sorumluluğu. Şehrimiz artık göç vererek kan kaybetmemelidir. Erzincan'ın işe ihtiyacı var. Halkımızın zenginleşmeye ihtiyacı var ve bunu çoktan hak ediyor" dedi.

"ULAŞIM, LOKOMOTİF SEKTÖR"

Bakanlığı döneminde ulaşım sektöründe yapılan çalışmalardan da söz eden Binali Yıldırım, ülkelerin rekabet gücünün ve ticaretinin artmasında ulaşımın lokomotif bir sektör olduğuna dikkati çekerek, "Ulaşım olmayınca hiçbir şey olmaz. Bir kere ulaşamadığınız yer sizin değildir. Bu bakımdan, milli gelir içinde yüzde 15 payı var ulaşımın. İstihdam için yüzde 13'lük bir katkı sağlıyor. Böylesine önemli bir sektörde gerek küresel rekabeti gerekse yurtiçi ticaretteki rekabeti sağlayacak, girdi maliyetlerini düşürecek çok güzel taşıma sistemlerinizin olması lazım. Bu anlamda karayollarının ve demiryollarının alt yapısının gelişmiş olması lazım. Bu da yetmez, hava trafiğinin her yere yapılıyor olması lazım. Türkiye'nin tabi çok büyük deniz potansiyeli de var. Bu potansiyelin de geliştirilmesi lazım. Bu bağlamda baktığınızda, son 4.5 yılda Türkiye'de çok ciddi projeleri gerçekleştirdik. Demiryollarında son 50 yılda yapılmayan işlerin hepsini başladık. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir ayağını bitirdik, diğer kısmın inşaatı devam ediyor. Türkiye'nin 100 yıllık projesi olan Marmaray'ı tamamladık. Aynı şekilde Kars-Tiflis-Bakü bağlantısıyla Orta Asya'dan Avrupa'ya devam eden İpek Yolu'nu kesintisiz hale getiriyoruz. Ankara'dan, Yozgat üzerinden, Sivas-Erzincan ve Erzurum'a giden demiryollarının projelerini yapıyoruz" diye konuştu.

Sürdürülen çalışmaların Türkiye'nin her tarafını adeta bir şantiye haline getirdiğini söyleyen Binali Yıldırım, "Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi"nin (KÖYDES) de Cumhuriyet tarihinin "Çağdaşlaşma Projesi" olduğunu ifade ederek, "KÖYDES çok önemli bir proje. Bu proje için 2 yılda aktardığımız kaynak 4.5 katrilyondur ve Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Bütün köylerimizin yolları yapıldı. Asfaltları yüzde 40 seviyesine geldi, içme suyu olmayan köyümüz kalmadı. Bunlar işte altyapıya yönelik, insanımıza verilen değerin en somut ifadesidir. Bugün köylere gidiyoruz, vatandaşlarımız, 'onlarca yıldan sonra köyümüze hizmet geldi' diyerek memnuniyetlerini ifade ediyor. Bu da görevini yapmış bir devletin bir bakanı olarak bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

"HAVAYOLUNU, HALKIN YOLU YAPTIK"

Türkiye'nin hava taşımacılığında rekordan rekora koştuğunu anlatan Binali Yıldırım, "Türkiye'de yurt içinde 8.5 milyon insanımız uçakla seyahat ederken, bugün bu rakam 29 milyona çıktı. 5 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. Bu ne demektir, 4 yıl önce 2 kat, 3 kat daha pahalıya uçulurken, şimdi yarı yarıya uçuluyor. Şimdi herkes uçakla gidebiliyor. Bizim hava alanlarımız adeta otobüs terminali gibi oldu. Her kesimden, her gelir grubundan insanımız artık havayoluyla seyahat eder hale geldi. Atıl olan hava alanlarımız aktif hale geldi. Erzincan'ı ele alalım. Erzincan Havaalanı'na 2003'te 6 bin yolcu taşınırken, bugün 50 bini geçti. Artış muazzam. Erzincan Havaalanı'na haftada 9 sefer yapılıyor. İşte bu altyapı ve ulaşım sebebiyle Erzincan önümüzdeki yıllarda, turizmde, eğitimde ve üretimde bir cazibe merkezi olacak" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 13:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?