30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Esnafı kaderine terk etmeyin!

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Cansuyu Krdesi’nde geri ödemesiz sürenin uzun tutulmasının ve bu sürenin en az 1 yıl olması gerektiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, KOSGEB’in imalatçı esnaf ve sanatkara verdiği sıfır faizli Cansuyu Kredisi’nin üzerinden 4 ay kadar zaman geçtiğini ifade eden Necmettin Ünal, bugüne kadar geçen zaman içerisinde yapılan çalışmaların esnaf sanatkara somut bir yansıması olmadığını dile getirdi.

Yerel seçimler öncesinde çıkacağına inandıkları desteklerin, seçim sonrasına bırakılmasının ve akabinde de kabine değişikliğine gidilmesinin yapılan çalışmaların aksamasına neden olduğun vurgulayan ESOB Başkanı Ünal, “Yeni kabine zaman kaybetmeden ekonomiye el atarak, işsizliğin önüne geçecek yeni tedbirler almalıdır. En başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız KOSGEB kanunu kapsamına alınan esnaf ve sanatkarlarımıza zaman geçirmeden can suyu kredisi verilmesi için çalışmalar başlatmalıdır. Bu kredilerde özellikle geri ödemesiz süre uzun tutulmalı, en az 1 yıl olmalıdır. Esnaf sanatkarımız bu kış dönemini can çekişerek geçirmiş, devletinin el atmasını ümitle beklemiştir. KOSGEB’i son bir yıla kadar hiç tanımayan, kendi kendine idare eden, ticaret hayatını sürdüren esnafımız artık KOSGEB’den gelecek güzel bir haberi umudunu kaybetmeden bekliyor.” dedi.

Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyük firmaların sanatkârımız ölüme terk edilmemelidir. Büyük firmalar, şirketler ve ticari işletmeler yaşaması için çalışmalar yapılırken, destekler çıkarılırken, küçük esnaf ve bugün ki gücünü küçük esnaf ve sanatkâra borçludur, bunu hiç unutmamalıyız. Bunun için de esnaf ve sanatkârın da içinde bulunduğu yeni paketlerin açıklanmasına şiddetle ihtiyaç var. Kulağımız Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda gözümüz esnaf ve sanatkarımızın üzerinde, alacağımız müjdeli bir haber ümidiyle bekliyoruz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:46:00
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?