5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

EÜ Vakfı'ndan 130 öğrenciye burs

Erzincan Üniversite Vakfı'nca başlatılan "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası kapsamında Erzincanlı işadamı ve esnafın desteğiyle 130 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlandı.

Kampanyanın son bulması ile ilgili Erzincan Üniversite Vakfı Başkan Yardımcısı Aslan Aksoy yaptığı açıklamada vakfa yardım edenlerin yardımlarını her zaman kabul ettiklerini söyledi. Aksoy, vakıfa 547 öğrenci müracaat etttiğini belirterek, 130 öğrencinin burs almaya hak kazandığını ifade etti.

Aksoy; "Vakıf olarak isteriz ki, başvuran tüm ihtiyaçlı öğrencilerimize burs verebilelim. Bu da ancak bize yardım eden hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile olabilir. Vakfımızdan burs alan 130 öğrencinin 38 tanesinin anne yada babaları yok, 35 tanesinin ise kendilerinden başka okuyan kardeşleri var. Geçen seneden başlattığımız bir kampanyamızda Erzincan Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere yemek kartı yardımı yapmaya başladık. Geçen yıl 25 öğrenciye bu yardımı yaptık. Bu senede yönetim kurulu olarak 35 öğrenciye yemek kartı yardımı yapma kararı aldık. Bu güne kadar vakfımız bin 5 öğrenciye burs vermiştir." şeklinde konuştu Erzincan Üniversite Vakfı Başkan Yardımcısı Aslan Aksoy, açıklamasında ayrıca, vakıftan burs alarak okulunu tamamladıktan sonra iş sahibi olan ve maddi sıkıntısı olmayan kişilerinde öğrencilere destek olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 12:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ersin KURNAZ IP: 194.27.48.xxx Tarih : 28.03.2008 09:43:59

Ben Atatürk üni iibf de okuyom burs için baş vurdum ama çıkmadı burs vereceğiniz öğrencileri neye göre belirliyorsunuz.benim okul derslerim çok iyi olmasına rağmem çıkmadı halbuki bu bursa çok ihtiyacım vardı üstecelik ailemim herjangi bir sosyal geriri deyok yani bursu hak ettiğimi düşünüyorum