18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

EÜ'den hijyen semineri

Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksek Ckulu Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu tarafından üniversite son sınıf öğrencilerine verdiği "Halk Sağlığı Hemşireliği" dersi uygulamaları kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik "Bireysel Hijyen ve Sağlıklı Beslenme" konulu eğitim veriliyor.

13 Şubat, Günebakan,Çukurkuyu Fatih ve Kurutilek Köyü İlköğretim Okulu'nda uygulamalı olarak verilen eğitimde "Bireysel Hijyen ve Sağlıklı Beslenme" konusunda bilgiler verildi. Eğitim sırasında Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri ilköğretim öğrencilerine çeşitli hediyeler verdiler.

Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Ekinci uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi'nin en büyük görevlerinden birinin öğrencilerine kaliteli bir eğitim vermek olduğunu kaydetti.

Ekinci;"Eğitim sürecimizden geçen öğrencilerimizin ileride toplumsal kalkınma ve gelişmemize katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda Sağlık Yüksekokulunun bu uygulaması, teknik dersleri uygulamalı bir şekilde vererek hem dersin içeriğinin daha iyi öğrenilmesini, hem de bu derslerde edinilen bilgilerin daha kalıcı olmasını sağlamak amaçlı yapılan uygulamalı derslere güzel bir örnek teşkil etmektedir. Kaliteli eğitim önceliklerimizdendir. İmkanlarımız çerçevesinde en kaliteli eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bu tarz uygulamalarımız devam edecektir."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?