30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Faciaya kıl payı!

Erzincan'ın Barış Mahallesi'nde tarım arazisinde bulunan havan topu mermisi bomba imha uzmanları tarafından patlatılarak etkisiz hale getirildi.


Olay sabah saatlerinde Barış Mahallesi'nde ikamet eden Asiye Polat'ın(57) evinin yakınlarındaki tarım arazisine hayvanları için gübre almaya gitmesiyle ortaya çıktı.

Asiye Polat, evinin önündeki hayvan gübresini karıştırdığında gübrenin içinde metal bir cismin olduğunu fark etti. Ayağıyla kazıyarak çıkardığı metal cismin ne olduğunu bilmeyen Polat, durumu oğlu Ali Polat'a(27) söyledi. Ali Polat'ın metal cismin havan mermisi olduğunu anlaması üzerine durum güvenlik güçlerine bildirildi. Bu sırada olaydan habersiz olan çocuklar, havan mermisi ile oynayarak, önce ateşe attı daha sonra da taş atarak patlatmaya çalıştı.


Geçen sürenin ardından jandarma ekiplerinin bölgeye gelmesiyle havan mermisi etrafında 100 metre çapında geniş güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede cismin 81'lik olarak tabir edilen havan topu mermisi olduğu tespit edilirken, patlaması durumunda yaklaşık 50 metre çapında etkisi olabileceği öğrenildi. Olayın Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekibine bildirilmesiyle bomba imha uzmanı özel kıyafetlerini giydi. Bu sırada jandarma araçları mahalle içerisinde hoparlör yardımı ile halkı uyardı.

Evlerin camlarının açılmasını isteyen, jandarma, patlamanın şiddetiyle etrafa sıçrayacak şarapnel parçalarına karşı vatandaşları uyardı. TEDAŞ ekiplerinin havan mermisinin bulunduğu bölgedeki elektrik akımını kesmesinin ardından bomba imha uzmanı fünye yardımı ile havan mermisini patlattı. Büyük bir gürültü ve dumanın ardından havan mermisi etkisiz hale getirildi. Merminin parçaları jandarma tarafından incelenmek üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, tehlikeden habersiz olan 9 yaşındaki Onur Has, kendisinin de havan mermisini gördüğünü eline alarak bulunduğu yerden başka bir yere taşıdığını söyledi.


Havan mermisini bulan Asiye Polat, mahalleye yakın olan tarım arazisinde çocukların top oynadığını ifade ederek, kendisi bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Polat, "Çocuklarımız burada oyun oynuyorlar. Mahallede yaşayanlar buradan geçiyorlar. Allah'a şükür patlamadı" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?