18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Fakülteler için ilk kazma vuruldu

Erzincan Üniversitesi (E.Ü) Fen- Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri binalarının yapılacağı Yanlızbağ Yerleşkesinde çalışmalara başlandı.


Mayıs ayında imar çalışmaları başlanan fakülte inşatları için ihaleler haziran ayında tamamlandı. Ancak, ihaleler sırasında yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle inşaat çalışması yeni başladı. Yalnızbağ Yerleşkesi'nde yapılan çalışmaları inceleyen Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, fakülte inşaatları için yapılan ihalelerde bazı firmaların, itirazda bulunmaları nedeniyle çalışmaların geciktiğini ifade etti.


Rektör Büyükkasap, ihaleye katılan bazı firmaların ihaleye ilişkin olarak Erzincan Üniversitesi'ne ve Kamu İhale Kurumu'na yaptıklarını belirterek; "İtirazların değerlendirmesi sonucunda Kamu İhale Kurumu, üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanlığı İhale Komisyonunun aldığı kararı onaylamıştır. Daha sonra zaman kaybetmeden sözleşme ve yer teslimi süreci başlatılarak fakülte binaları için temel hafriyatına başlandı. Bir ay içerisinde iki binanın temel hafriyatı tamamlanacak ve inşaatın tamamlanabilmesi amacıyla 2009 yılı yatırım bütçemize dâhil edilmesi için çalışmalarımız sürüyor.”dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:51:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?