30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Festivalde nefes kesen şov

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen 31. Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği zaman zaman nefes kesen gösterilere sahne oluyor.


30 Mayıs - 4 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivaldeki doğa sporları etkinlikleri, hem izleyenlere hem de yapanlara heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşatıyor. Özellikle dünyaca ünlü Karanlık Kanyon'da gerçekleştirilen su sporları, dağcılık ve 'Base jump' (Serbest atlayış) gibi ekstrem sporlarla ilgili aktiviteler izleyenlerin nefesini kesti. Kanyonun iki ucundaki kayalar arasında gerilen 500 metre uzunluğundaki çelik halattan tutunarak orta noktaya gelen yamaç paraşütü şampiyonu Arif Kemal Buhara, uygun hava şartlarının oluşmasının ardından kendisini yaklaşık 450 metre yükseklikten aşağı bıraktı. İzleyenlerin heyecan dolu bakışlarının arasında aşağı doğru süzülen sporcu zemine yaklaşık 100 metre mesafe kala paraşütünü açarak dev kayaların arasında belirlenen noktaya başarılı bir iniş gerçekleştirdi.


Arif Kemal Buhara'nın 3 kez atlayış gerçekleştirdiği aktiviteye katılan 2 Alman ve 2 Slovak sporcu da 2 kez atlayış yaptı. Buhara, atlayışta yaşadığı heyecanı, "Tarifi olmayan duygular" ifadesiyle özetledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?