5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Festivalde rafting zamanı

Kemaliye ilçesinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Doğa Sporları Festivali, düzenlenen su sporları etkinlikleriyle renklendi. 

Festivale katılan raftingcilerin ve vatandaşların iştirak ettiği su sporları etkinliği, dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Karanlık Kanyon'da düzenlenen tekne gezisiyle başladı. Gezi sonrası başlayan raftingde, sporcular ve vatandaşlar Karpuz Kaldıran mevkiinden bindikleri botlarla Karanlık Kanyonu'undan geçiş yaptı. Raftingciler hem Karasu Nehri'nde kürek çekti hem de yükseklikleri 600 ile bin 200 metre arasında değişen dev kayalıkların oluşturduğu kanyonun eşsiz manzarasını izledi. 

Kanoların da katıldığı etkinlik sırasında yapılan rafting botları arasındaki yarış, sporcuları yordu. Çevlik Gölü kıyısındaki bitiş noktasına ulaşan raftingciler, arkadan gelen botlardaki arkadaşlarını suyla ıslatarak sevinç gösterilerinde bulundu. Kürek çekmekten yorgun düşen bazı raftingcilerin bulunduğu botlar, Zodyak botlarıyla çekilerek bitiş noktasına ulaştırıldı. Zorlu parkuru bitiren raftingciler, kürek çekmekten yorulduklarını ancak çok zevkli bir spor olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?