3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Festivale davet var!

15 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak Dağcılık festivali, Erzincan Valiliği, Çayırlı Kaymakamlığı, Çayırlı Belediyesi ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan esence şenlikleri bayram havasında geçmesi bekleniyor.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal; “Erzincan’ın eski valisi merhum Recep Yazıcıoğlu ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü(EDKİK)’nün 1996 yılında birincisini başlattığı dağcılık festivaline her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin değişik bölgelerinden dağcıların ve halkın yoğun katılımı bekleniyor.

Erzincan her türlü doğa sporlarının yapılmasına müsait, ancak henüz yeni tanınmaya başlayan çehresiyle doğa sporlarının başkenti olmaya aday Esence Yedi Göller, Dağcılık Federasyonu'nun 2012yılı faaliyet programında da yer alıyor. 3 bin 549 metre yükseklikte Esence zirvesi dağcılar açısından tırmanış için bulunmaz bir fırsat olacak ve bu etkinlikte zirve yapamayacak katılımcıların doğal güzelliklere sahip Yedigöller’i gezme fırsatı bulabilecekler.

13-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Çayırlı'da yapılacak olan şenlik programına Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca’da katılacağı açıklandı. Esence Dağcılık Şenliği ilimizin doğal güzelliklerini tanıtımı açısından büyük bir fırsat olacaktır” dedi

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 17:34:00
Güncelleme :28 Haziran 2012 Perşembe 18:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?