5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Fevziye Nine'nin yaşam mücadelesi

Erzincan'da yaşayan 60 yaşındaki Fevziye Aysel, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve torunlarının nafakasını temin etmek için kapı kapı dolaşıp yazma ve patik satarak tam bir hayat mücadelesi veriyor. 

İzzet Paşa Mahallesi 859'uncu Sokak 8 numaralı evde 2 çocuğu ve 4 torunuyla birlikte yaşayan astım hastası Fevziye Nine, ilerleyen yaşına aldırmadan, kızı Necmiye Aysel'in (39) ördüğü patikleri ve piyasadan aldığı yazmaları hastaneleri ve kamu kuruluşlarını dolaşarak satıp ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. 

4'ü kız 5 çocuk sahibi olan Fevziye Nine, yaklaşık 30 yıl önce Devlet Demir Yolları'ndan malülen emekli olan ve 10 yıl önce kaybettiği eşinden kalan 150 YTL emekli maaşıyla, hem askerdeki oğluna harçlık göndermeye çalışıyor, hem de annesinden kalan evde birlikte yaşadığı romatizma hastası kızı ve yaşları 9 ile 15 arasında değişen 4 torununun ihtiyaçlarını karşılıyor. 

4 yıl önce şeker hastalığı sebebiyle damadını da kaybeden Fevziye Aysel, geçim sıkıntısına düştükleri için 15 yaşındaki büyük torununun, 30 YTL haftalıkla bir tamircinin yanında çalışmaya başladığını, kızı ve kendisinin de ek gelir temin etmek için yazma ve patik sattığını söyledi. Patikleri 7 YTL'den, yazmaları da 3-4 YTL'den satan Fevziye Nine, devletten başka kendilerine yardım edecek kimselerinin bulunmadığını dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 18:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?