2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Fikri Sağlar Erzincan'da

Partisinin il başkanlığı binasının açılışı için Erzincan’a gelen Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Sekreteri Fikri Sağlar, hükümete ve partisinin solda birlik çağrısına olumsuz yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Demokratik Sol Parti’ye (DSP) yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Eski bakanlardan SHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kul’la birlikte parti binasının açılış kurdelesini kesen SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, daha sonra il başkanının odasında partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin, kendisini bu ülkeye ait olarak görmeyen idareciler tarafından yönetildiğini ileri süren Fikri Sağlar, AK Parti iktidarını, Turgut Özal dönemindeki Anavatan Partisi’ne (ANAP) benzeterek şunları söyledi:
"Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin aydınlattığı Türkiye, kendisini bu ülkeye ait olarak görmeyen yöneticiler tarafından yok edilmekle karşı karşıyadır. Tüm değerleri kendi değerleri olarak kabul etmeyen bugünkü yöneticiler, ülkenin tüm değerlerini tek tek yıkmaya çalışmakta, bunları da yenilik adı altında yapmaktadır."

SHP Genel Sekreteri Fikri Sağlar, SHP’nin yerel seçimlere birlikte girme teklifine olumsuz cevap veren CHP ve DSP’yi de ağır dille eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazı kesimler, halktan yana olan siyasi partileri bir kenara atmaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Bu nedenle biz, solda duranlar, emekten, insandan, insanın onurundan yana olanlar, ürettiklerinin karşılığını almak isteyenler bir araya gelmek için karar verdik. Sol, sosyal demokrat, sosyalist partilerin bir arada olmasını isteyen SHP’nin ittifak çalışmaları 30 Kasım’a kadar sürdü. Bu çalışmalar çerçevesinde soldaki 8 partiye birlikte yerel seçimlere girme önerisinde bulunuldu. Bu partilerden CHP ve DSP teklifleri reddetti. ’Biz birlikteliğin içinde değiliz. Tek başına işimizi yapacağız’ dediler. Geri kalan 6 parti bir arada olma doğrultusunda olumlu yanıt verdi. Şimdi o çalışmalar sürüyor. Birlikte seçimlere girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki zaman içerisinde bu gerçekleşecek. Sol kadrolar, emekten, özgürlükten yana olanlar bir araya gelmeli, bu birlikteliğe karşı çıkanlardan da hesap sorulmalıdır. Bu partiler kısa süre içerisinde bunun hesabını veremeyecekler ve yokolup giderek cezalarını çekeceklerdir."

Sol partilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) önceki gün yapılan seçimlerde önemli bir başarıya imza attığını kaydeden Fikri Sağlar, "Kıbrıslılar bu sonuçla çözümden, çağdaşlıktan yana tavır koymuşlardır" dedi.
SHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kul da kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya Çankaya Belediye Saşkanlığı için aday olacağını söyledi.

İHSAN SENİR-ERZİNCAN (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 16:57:16
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?