4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Fırat artık bağlara hayat değil zarar veriyor

Erzincan'da tarlalarını Fırat Nehri'nden sulayan bazı vatandaşlar, nehre akıtılan atıklar yüzünden suyun tarladaki ürünlere zarar verdiğini söyledi.

Son yıllarda sayıları artan tavuk çiftliklerinin hiçbir arıtma işlemi yapmadan Fırat'a bıraktıkları atıklar yüzünden suyun kirlendiğini iddia eden vatandaşlar, yetkililerin konuya çözüm bulmasını istedi. Eskiden Fırat'ın suyunun içilebilecek derecede temiz olduğunu ve 15-20 yıl öncesine kadar nehrin suyuyla her türlü sebze ve meyvenin rahatlıkla yetiştirildiğini anlatan vatandaşlar, ancak son 5 yıldır sudaki kirlilik yüzünden tarladaki ürünlerin çürüdüğünü öne sürdü.

Özellikle suyun şeker pancarlarına büyük zarar verdiğini dile getiren vatandaşlar, 2003 yılında 4-5. sulamada, 2004 yılında 2 veya 3. sulamada, bu yıl ise ilk sulamada pancarda çürüme görüldüğünü, bunun da sudaki kirliliğin her geçen gün arttığını gösterdiğini söyledi. Tarlalarını Fırat'tan sulayan vatandaşlar, ileride insanlarda da sağlık problemlerinin görülmemesi için ilgili kuruluşların tedbir almasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 17:00:46
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?