30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Fırat'ta dev turna balığı yakalandı

ERZİNCAN'DA 40 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA TURNA BALIĞI YAKALANDI

Erzincan Fırat Nehrinde Erzincanlı balıkçılar tarafından yaklaşık 40 kg turna balığı yakalandı. Yaklaşık bir metre uzunluğundaki turna balığı kilogramı 10 TL’den satışa sunuldu.

Uzun yıllardır balıkçılık Erdoğan Mercan Fırat Nehrinde 3 arkadaşı ile birlikte 40 Kg ağırlığında Turna Balığı yakaladı. Sabah saatlerinde yakaladıkları balığı Cumartesi Pazarında satışa çıkardılar.

Erzincan’da balık satıcılığı yapan Erdoğan Mercan, Hakan Aksoy,ve Sinan Atasever Fırat Nehri’nde yakaladıkları 40 kg turna balığını arkadaşları ile yaklaşık 1 saat mücadele ettikten sonra balığı sudan çıkardıklarını söyleyen Mercan; “Bu balık azman balığı ve günde 30 kilo ufak balık yiyerek karnını doyuruyor Kış ayları süresince bu boyda balıklar yakalamayı amaçlıyoruz" dedi. Cumartesi Pazarında satışa çıkardıkları Turna Balığını yakalayan Erdoğan Mercan turna balığının, çok lezzetli olduğunu söyledi. Fırat Nehrinde çok büyük Turna balıklarının çıktığını ifade eden Mercan, Ayrıca Sazan, Kefal gibi balıkları sattıklarını söyledi. Sazan balığının kilosunu 2,5 TL’den Kefal Balığının 5 TL’den sattıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 16:05:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 19:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?