23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Florbolcular destek bekliyor

Erzincan Kazım Karabekir Lisesi Spor Kulübü koordinatörlüğünde Erzincan'da hayata geçirilen Florbol Sporu, gençlerin ilgisini bekliyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yoğun bir şekilde oynanan Florbol, Türkiye'de de hayata geçiriliyor. Yeni salon sporu olan Florbol Türkiye'de Erzincan ve İstanbul'da oynanmaya başladı. Yeni sezonla birlikte Florbol sporunu Erzincanlılara tanıtan Florbol Temsilcisi Eşref Tunç, bu sporun Dünyada ve Avrupa'da çok yaygın olmasına rağmen ve dünya kupası maçları uluslararası kulüp maçları oynanmasına rağmen Türkiye'de pek fazla bilinmeyen bir spor olduğunu söyledi.

Kazım Karabekir Lisesi spor salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında bir açıklama yapan Eşref Tunç; “Erzincan Kazım Karabekir Lisesi Spor Kulübü olarak faaliyet göstermeye başladığımız 2006 yılından beri çok mesafe katetmiş bulunmaktayız. Dünya kupası maçları oynandığında keşfettiğim bu salon sporu Florbol’a iki yıl gibi kısa sürede Erzincan’da ve çevre illerde inanılmaz derecede ilgi olmuş. Bu spor dalının resmi olmayışından eksikliği ciddi derecede hissedilir olmuştur. Bu sebeptendir ki, burada bulunana ve işlerinden dolayı bulanamayan her konuda bize desteklerinin süreceğini belirten diğer spor kulüp başkanlarına teşekkür ederim. Beş spor kulüp yetkilileri ve başkanları ile çevre illerden örneğin Erzurum -Trabzon Rize gibi iller temsilcilik ve oynamak istediklerini talep etmektedirler. Artık bu talepler federasyonlaşmamız konusunda bizi zorlamaktadır. Ve federasyon olmamız gereksinimi doğurmaktadır. Ayrıca federasyon olmamız ve Türkiye'de bir ilke imza atacak olmamız büyük özveri ve gururdur. Şu anda Erzincan'da 250 oyuncu sayısı bulunan ve isteğin hızla artığı Florbol Sporunun Federasyonlaşması hem Türk Sporu ve en önemlisi de doğu ve taşra bir il olan Erzincan'ın ve Profesyonel liglerden mağdur doğu bölgesine bir profesyonel lig kurarak kara talihini değiştirmek ve yeni imkânlar sunmaktır. Doğuda lig oluşması ile diğer bölgelerden gelecek kulüpler ve getirileri çok olacaktır." dedi

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?