22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Gaziler ve şehitlere anma töreni

Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, 19 Eylül Cuma günü bütün yurtta gerçekleştirilecek Gazileri Anma Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Milletimiz, yurdu için canı pahasına savaşan, üzerine düşen görevi en iyi biçimde yerine getiren şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktadır.” dedi. 

Türk milletinin, hayat felsefesi, bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, yurduna ve milli değerlerine gönülden bağlılığı gibi kendisini özel kılan nitelikleriyle, dünyada her zaman saygın konum edindiğini dile getiren Vali Vekili Adem Keleş açıklamasında, şu ifadelere yer verdi; “Milletimiz, tarihi boyunca yurdunu canından üstün tutmuş, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koymuştur. Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, Milletimizin kuşaktan kuşağa aktarılan bu kararlılığının göstergesi olarak tarihteki yerini almıştır.
Kurtuluş Savaşı, yurt sevgisinin ve milli coşkunun doruk noktasına çıktığı, kadın-erkek, genç yaşlı tüm vatandaşlarımızın büyük fedakarlığıyla, birlik ve dayanışma içinde zafere ulaştırılan kahramanlık destanımızdır. Yüce Meclisimiz, Sakarya Savaşı'nın kazanılmasının ardından Büyük Önder Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı vererek milletimizin hislerine tercüman olmuştur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine, bölünmez bütünlüğümüzden ve birliğimizden ödün vermeden sahip çıkmak, tarihin her döneminde güçlü olmamızın, başı dik, onurlu bir yaşam sürmemizin yolunu açmıştır. Milletimiz, yurdu için canı pahasına savaşan , üzerine düşen görevi en iyi biçimde yerine getiren şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktadır.“ 

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz, birlik ve beraberliğimizin, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleri olarak sonsuza kadar gönüllerde yaşayacaktır.” diyen Vali Vekili Keleş şunları söyledi; “Yüce Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, ülkesi için canını ortaya koymaktan kaçınmayan Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle kıvanç duyduğumuz Büyük Atatürk ve silâh arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor,tüm gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?