3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Gece seferleri başladı

Erzincan Kent içi Ulaşım Kooperatifi tarafından Binali Yıldırım Şehirlerarası Otobüs Terminalinin hizmete başlaması ile birlikte özellikle gece saatlerinde şehrin bazı noktalarından terminale ulaşamayan vatandaşlar için sabah saat 6’ya kadar otobüs seferleri konuldu.

Yeni otogarın şehir dışında faaliyete başlaması ile birlikte özellikle gece saat 23’ten sonra otogara gitmekte zorlanan vatandaşlar için Erzincan Kent içi Ulaşım Kooperatifi bazı hatlarda sabah saat 6’ya kadar saat başı otobüs seferi koydu. Kooperatif gece saat 23 ile 06 saatlerinde arasında nöbetçi aracı ile toplu taşımacılık hizmeti vermeye başladı.

Vatandaşların özellikle gece saatlerinde otogarı ulaşma noktasında bir takım sıkıntılar yaşadığını söyleyen Kent içi Ulaşım Kooperatifi Başkanı Mehmet Albayrak, “Şehirlerarası otobüs terminali yerleşkesi şehrin doğu tarafında bulunan bir bölüme taşındı. Bununla ilgili olarak da terminalin şehir merkezinden uzaklaşması nedeniyle, gelen ve giden yolcunun akşam saatlerinde mağduriyet söz konusuydu. Erzincan Belediyesiyle birlikte aldığımız karar doğrultusunda koordineli bir çalışma yaptık. Gündüz saatlerinde araçlarımızdan 1, 2 ve 6 nolu otobüslerimiz sürekli bir şekilde 7 dakikada bir çalışıyorlar. Gece de 23.00’dan sonra her saat başı sabah 06.00’a kadar sürekli araç bulundurmaya başladık. Yeni terminalde bulunan aracın güzergâhı farklı… Bu araç nöbetçi olarak kabul ediyor. Erzincan’ın bütün mahallelerine hitap edecek şekilde yolcularımız dizayn edildi. Erzincan için ulaşımda bir rahatlama olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 17:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?