30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Geleceğin futbolcuları yetişiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi Herkes için Futbol departmanı tarafından Ülker'in sponsorluğu ile Erzincan'da da düzenlenen "Ülker Futbol Köyleri" eğitimi ile geleceğin sporcuları yetiştiriliyor.


Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunda 26 Temmuz’da başlayan, 13 ilden gelen 80 öğrenci 8 Futbol eğitimcisinin gözetiminde eğitimlerine devam ediyor. 13 ilden gelen 80 öğrenci futbol eğitimi yanında, centilmenlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu ile ilgili bilgiler de veriliyor. TFF Antrenörleri, HİF Futbol sorumluları, il antrenörleri ve futbol okulları koordinatörleri eşliğinde çalışan 12 yaşındaki sporcular, kamp süresince sosyal faaliyetlerde de bulunacak.
Trabzon ve Erzurum Bölgesi Milli takımlar teknik sorumlusu Turgay Semercioğlu, “TFF’nin Türkiye’de ilkini Van’da düzenlediği ve sonra da Sivas, Isparta, Bolu ve Sinop olmak üzere 4 ilde düzenlediği Futbol Köyleri projesinden Erzincan’da teknik sorumlu olarak bulunmaktayım. Burada benim haricimde 8 antrenörümüz var. 80 tane 1997 doğumlu çocuğumuz var burada. Burada bu sahada top koşturan çocuklarımız, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Iğdır, Erzurum, Erzincan, Tunceli olmak üzere 13 ilden geldi. Böyle bir proje kapsamında bu çocuklarımızı kültür kaynaşması kapsamında çalışarak 8 takım yaptık ve aynı ilden çocuğumuzu aynı kadroya, aynı odaya koymamaya çalıştık. Yani burada gayemiz iyi bir birey, iyi bir futbolcu yetiştirmenin yanında bir kültür alış verişine vesile oluyoruz. İşte burada doğu insanı, kuzey insanını, batın insanını, güney insanını tanısın yani bütün bölgelerdeki çocuklarımız birbirlerini ve kültürlerini tanıyor. Yani amaç sadece futbol değil.”


Erzincan’da bu kampın veriminin üst düzeyde olacağının sinyallerinin verildiğini ifade eden Semercioğlu, “Burada gördük ki çok yetenekli çocuklarımız var. Milli Takımda oynayabilecek çocuklarımız, orta düzeyde olan çocuklarımız, orta düzeyin altında olan çocuklarımızda var ama burada amaç sadece futbol olmadığı için, çok iyi futbolcularda çıkabilir, iyi hakemlerimizde çıkabilir, iyi bir bilinçli seyircide çıkabilir bu bakımdan çok verimli bir proje burada teknik, taktik yönden onları eğitiyoruz. Tabiî ki çocuklarımız ilk başlarda acemilik çektiler yalnız geçen kısa zaman içerisinde dediklerimizi yapmaya başladılar. İnanıyorum ki kamp sonunda daha iyi olacaklar ve bu kamp bittikten sonra birbirlerine alışan çocuklarımız üzüleceklerdir” dedi
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 14:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?