30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Gelin-damat gökyüzünden indi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı Erzincan'daki Yamaç Paraşütü Festivali'nde nikah sürprizi yaşandı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yamaç paraşütü ile festival alanına inen gelin ile damadın nikah şahitliğini yaptı.

Erzincan Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle başladı. Türkiye'nin yanı sıra 5 ülkeden 164 sporcunun katıldığı festivalin açılışında bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, 1999 yılında ilk defa dünya yamaç paraşütü şampiyonası ön ayağına ev sahipliği yapan Erzincan'ın doğa sporları açısından çok zengin imkanlara sahip olduğunu vurguladı. Demir, dünya yamaç paraşütü şampiyonasının 4. ayağının Erzincan'da yapılmasının planlandığını açıkladı.

Demir, Erzincan'da iki gün sürecek festivale Türk sporcuların yanı sıra Almanya, Fransa, ABD, Slovenya ve Bulgaristan'dan 9 sporcunun katılacağını da açıkladı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise, Erzincan'ın güzellikleriyle övünmenin yanında şehri yeniden keşfetmek zorunda olduklarını söyledi. Bugünkü festivalin adeta bir spor şenliğine dönüştüğünü ifade eden Yıldırım, Erzincan semalarının iki gün boyunca çiçek açacağını ifade etti.

Bir şehrin yaşayan şehir, marka şehir olabilmesi için sadece imar ve inşaat işlerinin yeterli olmayacağını vurgulayan Yıldırım, Erzincan'ın doğa güzelliklerinin uluslararası alanda gün yüzüne çıkartılması ve insanların hizmetine sunulması gerektiğini dile getirdi. Erzincan'ın doğuda bir dünya kenti olma özelliğine sahip olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bu dünya kentinin ülkemizin doğa sporları başkenti haline getirecek adımlar yavaş yavaş gerçekleştiriliyor. Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşıldığını unutmayacağız. Bu alandaki dünya şampiyonalarını şehrimize getirecek alt yapıyı inşa etmeye başlıyoruz. Erzincan'ın farklı zenginliklerini dünya insanının hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

DAVUL-ZURNA EKİBİ YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE İNİŞ YAPTI

Konuşmaların ardından yamaç paraşütü gösterilerine geçildi. Bu arada akrobasi ekipleri eşliğinde yamaç paraşütü ile atlayan gelin ve damat büyük ilgi çekti. Alkışlar eşliğine festivalin alanına paraşüt ile inen gelin ve damat aileleri tarafından karşılandı. Beyaz gelinliğiyle yamaç paraşütü atlayışı yapan gelin Sema Danışman, ilk kez paraşüte bindiğini ama hiç korkmadığını belirterek, "Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Gelin ve damadın ardından davul-zurna ekibin de yamaç paraşütü ile alana indi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gelin ve damadı karşılayarak kutladı. Daha sonda festival alanında Şükrü Özcan-Sema Danışman çiftinin nikah törenli yapıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın kıydığı nikahta gelinin şahitliğini Ulaştırma Bakanı Yıldırım, damadın şahitliğini ise AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle ve Erzincan Valisi Abdülkadir Demir yaptı.

Nikah töreni sonunda çiftçi kutlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Akıllarda uzun süre kalacak bir evlilik, çok havalı bir evlilik oldu. Daha nikah olmadan bunların ayakları yerden kesilmiş. Evlendiniz artık ayağınız yere bastı. Bundan sonra birlikte her zorluğun üstesinden gelecek, mutlulukları paylaşacaksınız" dedi.

Evlilik cüzdanını geline vermek üzere damada teslim eden Yıldırım, Özcan çiftçi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yıldırım, festival sırasında Yamaç paraşütüne binme teklifini reddetti. Bakan Yıldırım gazetecilerin sorusu üzerine, "Herkes işini yapsın. Bizim ayaklarımız yerden kesilmez. Herkes işini yapacak, bizim işimiz ülkemize hizmet. Bu sporların yapılması için her türlü altyapıyı hazırlarsak görevimizi yapmış oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Bakan Yıldırım, tören sırasında Erzincan'ın ilk siyahi sporcusu olan Erzincanspor Hentbol takımı oyuncusu Deca ile de bir süre sohbet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?