4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Genç polisler kura çekti

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan 2004-2005 eğitim öğretim yılında mezun olan 148 polis adayının ilk görev yerleri, kura ile belirlendi. Polis Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu’nda üçüncü dönem mezunları için düzenlenen kura çekim töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende daha sonra Okul Müdürü, Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Mühim bir konuşma yaptı.

Ahmet Mühim, genç polislere nasihatler içeren bir konuşmasında, polisliğin zor, bir o kadar da şerefli bir meslek olduğunu belirterek, "Bu okulda öğrendikleriniz, meslek hayatınızdaki rehberiniz olsun. Her zaman üstlendiğiniz sorumluluğun bilincinde olun. Arkadaşlarınızı her zaman arayıp sorun. Birbirinizle olan bağınızı asla koparmayın" diye konuştu.

Okul müdürünün konuşmasının ardından komisyon oluşturularak kura çekimiyle ilgili bilgiler verildi. Emniyet Hizmetleri Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 13. maddesi gereğince yapılan kura çekiminde, okulda dereceye giren ilk 7 öğrenci istedikleri illere tayin edildi. Geri kalan polis adayları ise kendi görev yerlerini kura çekerek belirledi. 22 ilin yer aldığı kurada en fazla tayin 95 kişiyle İstanbul’a yapıldı.

Kurada istedikleri illeri çeken polis adaylarının mutlulukları yüzlerinden okundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2005 Pazartesi 13:40:15
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?