8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Gençlere iş umudu

Erzincan Sümer Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrenim güçlüğü olan eğitilebilir öğrenciler, uygulanan "Bireysel Eğitim Programı" ile iş dünyasına kazandırılıyor.

Sümer Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Zeytun, okulda orta düzeyde öğrenim güçlüğü nedeniyle lise ve meslek liselerine devam edemeyenlerin yanı sıra ilköğretimi tamamlamış ve 20 yaşından gün almamış olanlar ile rehberlik ve araştırma merkezlerinin yöneltme raporu verdiği öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek, "Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin sosyal yönden topluma kazandırılması ve bir iş yerinde çalışabilecek kapasiteye ulaşabilmesi için, bireysel eğitim programları gerçekleştiriliyor. Bu programın eğitim süresi, bir yıl hazırlık olmak üzere toplam 4 yıl. Hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler bir üst sınıflarda iş yerlerine stajyer öğrenci olarak yerleştiriliyor. Öğrencilerimiz haftada 4 gün iş yerinde, bir gün de okulda olmak üzere teorik ve uygulamalı eğitim alıyor. Okulumuzda erkek öğrenciler için ağaç işleri alanında atölye eğitimi, kız öğrenciler içinde de ev ekonomisi programı uygulamalı ve teorik olarak veriliyor" diye konuştu.

Okulda ayrıca, öğrencilere bilgisayar kullanımı dersleri de verildiğini dile getiren okul müdürü Mustafa Zeytun, "Okulumuzda halen eğitim gören 14 öğrencimiz var. Erzincan halkı okulumuzu bir meslek okulu olarak değil de, bir özürlüler okulu olarak görmektedir. Aslında burada öğrenim gören öğrenciler herhangi bir iş yerinde çalışabilecek zeka ve beceriye sahipler. Okulda aldıkları iş eğitimi programı, öğrencilerin iş yerlerinde uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlamaya yöneliktir. Toplum olarak bizim bu evlatlarımıza sahip çıkıp, onların içindeki enerjilerini yeteneklerine göre yönlendirmemiz gerekmektedir" dedi.

erzincan
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?