22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Gençlere kayak eğitimi

Erzincan Üniversitesi Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü tarafından 15 yaş üstü kız ve erkek grubuna yönelik 'Kayak Temel eğitim Kursu ' düzenledi.

Erzincan Üniversitesi Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal, Erzincan'ın coğrafi konumu itibariyle çok önemli bir doğaya sahip olduğunu belirterek," Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kayak kurslarına ilimizde ki 15 yaş üstü kızlarımız ve geçlerimizin yanı sıra Erzincan Üniversitesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin yoğun ilgisi vardır” dedi.

Bu kursu düzenlemekteki amaçlarının kayak sporunu geliştirmek ve sporu daha geniş kitlelere yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Ünal, 23 Şubat 2008 itibariyle başlayan Kayak Temel eğitim Kursumuz Erzincan'a 42 kilometre uzaklıkta ki Sakal Tutan Mevkisinde Akçay Kayak Tesislerinde düzenlenmekteyiz” diye konuştu.

Hafta sonları, Cumartesi günü verilecek olan kursların yaklaşık 5 hafta süreceğini bildiren Ünal, “Bu tür kursların düzenlenmesi üniversite hocaları ve üniversite gençliği arasında önemli birliktelik sağlamaktadır. Bu kurs Erzincan Üniversitesi Dağcılık ve Kayakçılık ihtisas Kulübü bünyesindeki görevli öğretim görevlileri tarafından verileceğini ifade etti.

Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkemizde son yıllarda büyük bir gelişme gösteren kayak sporunun ilimizde daha da yaygınlaştırılması ve gençlerimizin bu spora destek olabilmeleri için hepimize büyük görevler düşmektedir. Erzincan Üniversitesi Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü olarak üniversite öğrencilerine ve Erzincan gençliğine yönelik olarak düzenlemeyi planladığımız dağ yürüyüşü ve kamp gibi faaliyetlerimize de 15 günde bir olmak üzere Nisan ayında başlanacak”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?