5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Gençlik sosyal gelişim programı

Japon hükümetinin, Japon Sosyal Gelişim Fonu kapsamında Dünya Bankası aracılığıyla Türkiye'de gençlik alanında kullanılması amacıyla 1 milyon 872 bin dolar hibe ile oluşturulan Gençlik Sosyal Gelişim Programı(GSGP) uygulama çalışmaları devam ediyor.


Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu yaptığı açıklamada,3 yıllık bir süreci kaplayan programla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Dünya Bankası ve Türkiye Gençlik Spor Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde program çerçevesinde program oluşturularak yürütülmesi amacıyla 6 kişilik bir yönetim ekibi oluşturulmuş ve Ocak 2006 tarihinden itibaren de çalışmalara başlamıştır. Programın temel amacı, dışlanmış topluluklardaki gençlerin, sosyal, ekonomik ve politik hayatı ile sosyal entegrasyonunu sağlayarak toplumsal bütünleşmeyi arttırmaktır. Bu nedenle program seçilmiş bölgelerde gençlere yönelik hizmetler ve imkanları bir arada sunarak, gençlerin ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemekte ve geliştirmektedir.Programın ana hedef kütlesi 15-30 yaş arası gençlerdir. Program kapsamında yereldeki gençlere ulaşmak için Gençlik Merkezleri ve Yerel Gençlik sivil Toplum kuruluşları ile birlikte çalışılmaktadır. "


Projenin özellikle 15-30 yaş arası gençleri Türkiye'deki bölgesel eşitsizlikleri azaltmak ve marjinal uçlara yönelmelerini önlemek için destekleyerek toplum tabanlı yaklaşımları test etmek olduğunu vurgulayan Köseoğlu," Proje gençliğin sorunlarına hitap etmek için merkezi ve yerel seviyelerde kurumsal kapasiteyi güçlendirmekte, yerel iktidar girişimleri oluşturmayı denemekte, anlamlı değişim programları ve AB'ye giriş sürecinin bir parçası olarak halkı bilinçlendirme kampanyaları ve toplum hayatına katılım sayesinde, Avrupa ve Türk Gençliği arasında kültür anlayışı ve uyumun gelişimine katkıda bulunmaktadır. Bu program gençlik katılımı ve yetkilendirilmesi, gençlik istihdamı, girişimleri, gençlik katılımı, kültürel uçurumun kapatılması ve gençlik politikaları için yerel kapasite oluşturma olmak üzere 4 ana bileşen altında yürütülmektedir. İlimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince Gençlik Sosyal Gelişim Programı çerçevesinde 27-28 Aralık 2006 ve 7-8 Şubat 2007 tarihlerinde 2 dönem halinde gerçekleştirilen Gençlik Çalışması ve Gönüllülük eğitimlerine 3 kişi gönderilmiştir. Eğitimlerde gönüllülük, gençlik çalışması, tanıtımı, iletişim nedir, gençlik nedir,GSGM'nin amaçları ve hedefler,, gönüllülük yönetimi ve gençliğin amaçları, hedefleri gibi konularda bilgiler verildi. Bu eğitimlere önümüzdeki aylar içerisinde de devam edilmesi planlanmıştır"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 11:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?