18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Gıda üreticilerine sorumlu yönetici uyarısı

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü, gıda üretimi yapan işyerlerinde ustalık belgesi bulunan kişilerin sorumlu yöneticilik yapmalarına imkan sağlayan yasanın Danıştay tarafından iptal edilmesi üzerine konuyla ilgili geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, merkez ve ilçelerde gıda üretimi yapan işyerlerinin sahipleri ve sorumluları bilgilendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek şunları söyledi;

“Sorumlu yönetici belgesine sahip ustaların gıda üreten işyerlerinde sorumlu yönetici olarak istihdam edilmesi ile ilgili, “Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin” 29. Maddesi (c) bendinin iptaline ilişkin açılan davada, Danıştay 8. Dairesi 18.06.2008 tarihli kararı ile adı geçen Yönetmeliğin 29. Maddesinin (c) bendinin iptaline karar vermiştir. Bu kapsamda yürütmenin durdurulması kararı öncesi gıda üreten işyerlerine sorumlu yönetici olarak atanmış ve halen sorumlu yöneticilik görevini yürüten ustaların Danıştay 8. Dairesi’nin vermiş olduğu iptal kararı gereği gıda üreten iş yerlerine sorumlu yönetici olarak atanmaları ve bu işyerlerinde sorumlu yöneticilik görevini sürdürmeleri mümkün olmamaktadır. Sorumlu yönetici olarak usta istihdam eden işyerlerinde, ilgili yönetmeliğin 7/A ve 7/B eklerine uygun sorumlu yönetici istihdamının sağlaması gerekmektedir”

Gıda üretimi yapan esnaflara çağrıda bulunan Tarım İl Müdürü Ali Lek, yasal tebligat yapılmasının ardından işyeri sahiplerinin 1 aylık süre zarfında kanunun uygun bulduğu kişilerden bir sorumlu yönetici bulmaları gerektiğine dikkati çekti. Sorumlu yönetici ataması yapmayan işyerlerinin cezalarla karşı karşıya kalacağını hatırlatan Ali Lek, esnaflardan izinsiz gıda üretimi yapan kişileri de ihbar etmelerini istedi.

Ali Lek’in konuşmasının ardından Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin ve Veteriner Hekim Eyüp Aytaç tarafından katılımcılar uygulamanın detayları hakkında bilgilendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:35:42
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 19:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?