30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Girlevik Şelalesi dondu

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Erzincan'daki Girlevik Şelalesi'nin donmasına neden oldu.


Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, gece hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Zeminden 65 metre yükseklikteki şelaleden akan suların aşırı soğuk nedeniyle donması ve yer yer 8-10 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşması, Girlevik Şelalesi'ne ayrı bir güzellik katıyor. Şelalenin buzla kaplı görüntüsü, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yaz aylarında yerli turistlerin Erzincan'daki uğrak yerlerinden olan GirlevikŞelalesi'nin kış ziyaretçileri ise Erzincanlılar ve belde halkı oluyor. Çağlayan belde merkezinden yaklaşık 3 kilometre yürüyerek buz tutan şelaleyi görmeğe gelen lise öğrencileri, şelaleyi görüntüleyen gazetecilere konu mankeni oldular. Şelalenin buzla kaplı zemininde yürümekte güçlük çeken öğrenciler, soğuk havaya aldırmadan dev buz sarkıtlarının arasına girerek gazetecilere poz verdiler. Girlevik Şelalesi'nin, yazın olduğu gibi kışın da farklı bir güzelliğe büründüğünü belirten beldenin gençleri, herkesibu doğal güzelliği görmeye davet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 11:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?